
Πύρινος εφιάλτης στην Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Απειλούνται χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας
Μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 αναβιώνουν από το πρωί της Παρασκευής στην Ηλεία - Μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου.
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό Λαντζοϊού, στον Πύργο Ηλείας και έχει φτάσει να απειλεί χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας.
Οι φλόγες απειλούν τα χωριά Χελιδόνι, το οποίο εκκενώνεται, Καυκανιά και Πουρνάρι, ενώ ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει ενδεχόμενη εκκένωσή τους, αν χρειαστεί.
Στο Γραμματικό Ηλείας μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου.
Στην πυρκαγιά, η οποία καίει δασικές εκτάσεις στην Ηλεία επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Επί τόπου βρίσκονται 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.
Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Γραμματικό Ηλείας. 🚒🚒Συνολικά επιχειρούν 119 #πυροσβέστες, 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 5 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α., βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 24, 2020
Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.
Επίσης υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης συντρέχουν το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.
Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο μαζί με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλο, έχει ζητήσει μεγαλύτερη συνδρομή από εναέρια μέσα.
- Τζάστιν Μπίμπερ, Μπίλι Άιλις, SZA και Sexyy Red: Νοσταλγία στο κόκκινο στη σκηνή του Coachella
- Πανιώνιος – ΑΕΚ 57-71: Και πάλι 3η η «Ένωση», σε δύσκολη θέση για την παραμονή του ο Πανιώνιος (vid)
- Δασμοί ή κατάρρευση: Το δίλημμα της ΕΕ απέναντι στην κινεζική επέλαση
- Κικίλιας από Χανιά: Ενίσχυση του Λιμενικού στην Κρήτη με επιπλέον εναέρια μέσα, Heron drones και νέα στελέχη
- Έγραψε ιστορία ο Ματαράτσο
- 39ο συνέδριο ΓΣΕΕ: Κυρίαρχος ο Γ. Παναγόπουλος – Αύξησε δυνάμεις η ΠΑΣΚΕ





