Ο κοροναϊός επέστρεψε στην Ισπανία – 2.615 νέα κρούσματα
Αυξάνονται οι νέες εστίες λοίμωξης στην Ισπανία.
Ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 2.615 σήμερα Πέμπτη.
H χώρα αγωνίζεται να περιορίσει μια έκρηξη των νέων εστιών λοιμώξεων που εμφανίστηκαν από τότε που η ήρθη η αυστηρή καραντίνα πριν από έναν μήνα.
Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ένα σύνολο 270.166 κρουσμάτων σήμερα από 267.551 που ήταν χθες. Άλλες 16.410 λοιμώξεις καταγράφηκαν τις τελευταίες 14 ημέρες, ανακοίνωσε το υπουργείο.
ΠΟΥ: Σε λίγες χώρες καταγράφεται εντατική μετάδοση του κοροναϊού
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρατηρεί μια εντατική μετάδοση του κοροναϊού σε σχετικά λίγες χώρες, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.
«Συνεχίζουμε να βλέπουμε μια εντατική μετάδοση σε μια σχετικά μικρή ομάδα χωρών», είπε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη. «Τα δύο τρίτα όλων των κρουσμάτων προέρχονται από 10 χώρες. Σχεδόν οι μισές από όλες τις μολύνσεις που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής προέρχονται από τρεις μόνο χώρες».
Ο Τέντρος πρόσθεσε ότι απλά επειδή τα κρούσματα μπορεί να βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο εκεί όπου ζουν κάποιοι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώνουν την επαγρύπνησή τους.
«Γνωρίζετε την κατάστασή σας – γνωρίζετε πόσες μολύνσεις αναφέρθηκαν εκεί όπου ζούσατε χθες; Ξέρετε πώς να βρείτε αυτές τις πληροφορίες; Ξέρετε πώς να ελαχιστοποιήσετε την έκθεσή σας;», τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.
- Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα – Εμφανίστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με την ανήλικη
- Η «Ιθάκη» πλαγιοκοπεί το ΠΑΣΟΚ – Ο Τσίπρας έλκει τους 40+ του Ανδρουλάκη
- Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης: «Πάνω στα βάσανα που επιβάλλει ο άνθρωπος στον άνθρωπο»
- Η απάντηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Μόσχα: Ευφάνταστα σενάρια, ψευδείς ειδήσεις, ύβρεις, κατασκευασμένες πληροφορίες
- Προκλητικός ο Π. Μαρινάκης, απειλεί τους αγρότες – Ξορκίζει τις συνελεύσεις, βλέπει κομματικά εγκάθετους στα μπλόκα
- Εξεταστική: Να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης των ορκωτών λογιστών του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ







