Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Να αποτρέψετε το Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Να αποτρέψετε το Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι. 

Μήνυμα να αποτρέψει το  Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μετέφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή για τα ελληνοτουρκικά.  Στη συνάντηση που κράτησε περισσότερο από μια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας συνέστησε στον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο, να εντατικοποιήσει τις διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ και να προχωρήσει σε επέκταση χωρικών υδάτων νοτίως της Κρήτης στα 12 ναυτικά μίλια.

«Είχα την δυνατότητα να συζητήσω τη στάση της Ευρώπης. Η Ευρώπης οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Σε περίπτωση που υπάρχει κλιμάκωση να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να συζητηθούν κυρώσεις προς την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μια και είναι η υφαλοκρηπίδα. Δεν υφίσταται άλλες διαφορές, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι αυτή τη διαφορά θα πρέπει να τη λύσουμε με τη Τουρκία στη βάση του διεθνούς δικαίου όχι με την φάση των εκβιασμών και απειλών.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες υπάρχει μία επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας τόσο στην ανατολική όσο και στην κεντρική Μεσόγειο και πρόσθεσε: «Απέναντι στην κλίμακωση της τουρκικής επιθετικότητας η χώρα πρέπει να έχει εθνική στρατηγική και αυτό χρειάζεται πολιτική συνεννόηση. Ο κ. Μητσοτάκης με ενημέρωσε σήμερα, αλλά με ενημέρωσε ενώ ο ολόκληρος ο τουρκικός στόλος βρίσκεται νότια, νοτιονατολικά της Ρόδου της Κρήτης και του Καστελόριζου και ενώ έχει ήδη προαναγγελθεί παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δηλαδή, σεισμικές έρευνες και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ελπίζουμε οι απειλές αυτές να μην πραγματοποιηθούν».

Μπαίνοντας στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή οι δυο τους αντάλλαξαν τη γνωστή χειραψία με τους αγκώνες. «Είναι η μόνη αποδεκτή χειραψία αυτήν την περίοδο λόγω κοροναϊού», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εχουμε πολλά θέματα σήμερα να συζητήσουμε», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας μόλις κάθισαν στον καναπέ. «Θα έχουμε τον χρόνο να τα πούμε όλα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η συνάντηση γίνεται προκειμένου ο πρωθυπουργός να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει, λόγω των εξελίξεων στο Αιγαίο, να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και το απόγευμα ( 18:15) με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο και στις 19:30 με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024