Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ στην Ουκρανία : Εληξε αναίμακτα η ομηρία 13 ανθρώπων - Χειροπέδες στον «Μαξίμ τον Κακό»

Θρίλερ στην Ουκρανία : Εληξε αναίμακτα η ομηρία 13 ανθρώπων – Χειροπέδες στον «Μαξίμ τον Κακό»

Η ουκρανική αστυνομία απελευθέρωσε απόψε όλους τους ομήρους που κρατούνταν σε λεωφορείο στην πόλη Λουτσκ από ένοπλο. Ο δράστης, πρώην κρατούμενος σε φυλακές, πυροβόλησε, πέταξε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και χειροβομβίδα.

Η ουκρανική αστυνομία απελευθέρωσε απόψε όλους τους ομήρους που κρατούνταν σε λεωφορείο στην πόλη Λουτσκ από ένοπλο ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών και υποστήριζε ότι είχε τοποθετήσει βόμβα στην περιοχή.

Αφησε τρείς ομήρους

«Oλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν», έγραψε στο Facebook ο υφυπουργός Εσωτερικών Aντον Γερασένκο.

Οι αρχές έκαναν αρχικά λόγο για 20 ομήρους που κρατούνταν επί ώρες στο λεωφορείο, σε αυτήν την πόλη των 200.000 κατοίκων που απέχει 400 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι ήταν μόνο 13.

Το λεωφορείο με τον δράστη και τους ομήρους

Ο δράστης άφησε αρχικά ηλικιωμένη γυναίκα, έφηβο και νεαρή κοπέλα, αφού μίλησε στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε η εκπρόσωπος της προεδρίας Γιούλια Μέντελ.
Οι υπόλοιποι δέκα απελευθερώθηκαν σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων και της αστυνομίας. Ο ένοπλος παραδόθηκε.

«Τελείωσε!» έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ στο Twitter, αναρτώντας φωτογραφία του δράστη, ξαπλωμένου στο έδαφος και δεμένου με χειροπέδες.

«Δεν χάσαμε κανέναν», υπογράμμισε εξάλλου ο πρόεδρος Ζελένσκι, σε μήνυμά του στο Facebook.

Πρώην κρατούμενος

Ο δράστης, πρώην κρατούμενος σε φυλακές, πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, εναντίον μη επανδρωμένου αεροσκάφους που πετούσε πάνω από το λεωφορείο και πέταξε στον δρόμο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και χειροβομβίδα που δεν εξερράγη.

Υποστήριζε επίσης ότι είχε κρύψει σε άλλο σημείο βόμβα την οποία μπορούσε να πυροδοτήσει από απόσταση.
Σύμφωνα με τον Γερασένκο, ο απαγωγέας τηλεφώνησε στην αστυνομία και δήλωσε ότι ονομάζεται Μαξίμ Πλοχόι, ψευδώνυμο που σημαίνει «Μαξίμ ο Κακός».

Η στιγμή που ο δράστης αφήνει ελεύθερους τρεις από τους ομήρους

Αργότερα, έγινε γνωστό ότι πρόκειται για τον Μαξίμ Κρίβοτς, 44 ετών, ουκρανό πολίτη που κατάγεται από την περιοχή του Ορενμπουργκ, στη Ρωσία, και έχει καταδικαστεί δύο φορές για απάτες, ληστείες και παράνομη κράτηση. Εχει περάσει 10 χρόνια σε ουκρανικές φυλακές.

«Κατά του συστήματος»

Σε μηνύματα που είχε αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης με το ψευδώνυμο «Μαξίμ ο Κακός» άφηνε να εννοηθεί ότι ήταν «κατά του συστήματος» και ζητούσε από σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο, να αναρτήσουν και αυτοί μηνύματα και φωτογραφίες με τα οποία να αμαυρώνουν την εικόνα τους ή να συμπεριφέρονται με γελοίο τρόπο.

Ο ένας από τους δύο λογαριασμούς του στο Twitter απενεργοποιήθηκε εντός της ημέρας.

Αργά το βράδυ, ο πρόεδρος Ζελένσκι δημοσιοποίησε βίντεο στο Facebook με το οποίο ικανοποιούσε αίτημα του δράστη, καλώντας τους συμπολίτες του «να παρακολουθήσουν όλοι την ταινία Earthlings του 2005», δηλαδή αμερικανικό ντοκιμαντέρ για την κακομεταχείριση των ζώων.

Ο δράστης

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024