Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το lockdown οδήγησε στην αύξηση της παιδικής εκμετάλλευσης στην Ασία

Το lockdown οδήγησε στην αύξηση της παιδικής εκμετάλλευσης στην Ασία

Σύμφωνα με έκθεση των Plan International και του Save the Children, σχεδόν 10 εκατομμύρια παιδιά δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο, ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας.

Αύξηση στα φαινόμενα εκμετάλλευσης παιδιών στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία, ιδίως για τα κορίτσια, φαίνεται να προκάλεσε η μεγάλη περίοδος απομόνωσης και του lockdown, όπως ανέδειξε έκθεση δύο δύο οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με έκθεση των Plan International και του Save the Children, σχεδόν 10 εκατομμύρια παιδιά δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο, ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας.

Προσθέτουν δε ότι τα περισσότερα κορίτσια φοβούνται ότι θα τα παντρέψουν αναγκαστικά. Ο David Bloomer του Save the Children είπε στο BBC ότι, σε περιόδους κρίσης, «τα κορίτσια είναι συχνά τα πρώτα που φέρουν το βάρος των αρνητικών μηχανισμών αντιμετώπισης στη λήψη δύσκολων αποφάσεων».

«Αν και έχει σημειωθεί κάποια σημαντική πρόοδος στην περιοχή όσον αφορά στη βία εναντίον παιδιών και γυναικών, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα δικαιώματα των κοριτσιών θα τεθούν στο επίκεντρο όλων των στρατηγικών αντιμετώπισης του κοροναϊού».

Ο 18χρονος Huu από το Βιετνάμ είπε στους δύο οργανισμούς βοήθειας πως «Γνωρίζω δύο κορίτσια που παντρεύτηκαν αναγκαστικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πιστεύω πραγματικά ότι η εκπαίδευση μάς προσφέρει μια ευκαιρία για ένα λαμπρότερο μέλλον. Ωστόσο, λόγω της τρέχουσας πανδημίας, πολλά κορίτσια εγκαταλείπουν τις μαθησιακές τους ευκαιρίες και ωθούνται σε γάμους για να ανακουφίσουν οικονομικά τις οικογένειές τους εν μέσω αυτής της κρίσης».

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενώ η καραντίνα συνεχίζεται σε αρκετές περιοχές παγκοσμίως, αναμένεται ότι θα σημειωθούν επιπλέον 15 εκατομμύρια περιπτώσεις βίας βάσει φύλου για κάθε τρεις μήνες, που παραμένουν τα έκτακτα μέτρα.

Ο ΟΗΕ εκτιμά επίσης ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον 13 εκατομμύρια παιδικούς γάμους παγκοσμίως τα επόμενα δέκα χρόνια.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024