Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πογιάτος : Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας - Θα μας χαίρονται οι οπαδοί μας

Πογιάτος : Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας – Θα μας χαίρονται οι οπαδοί μας

Ο Ντάνι Πογιάτος μίλησε για τον Παναθηναϊκό και τους στόχους του, τόνισε ότι ήρθε στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, ενώ υποσχέθηκε νίκες και ποδόσφαιρο κυριαρχίας

Ο Ντάνι Πογιάτος παρουσιάστηκε και επίσημα από τον Παναθηναϊκό και αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε το τριφύλλι, τονίζοντας πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο νέος τεχνικός των πράσινων μίλησε για το μεγάλο κίνητρο στην καριέρα του, ενώ ξεκαθάρισε πως θέλει να βοηθήσει τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του.

Ακόμα ο Πογιάτος υπογράμμισε πως έχει πολλή όρεξη για δουλειά, στάθηκε στο σύστημα που προτιμά, ενώ για τη νέα σεζόν δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός θα κυνηγά νίκες από την πρώτη στιγμή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος. Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδος. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στο σύλλογο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Έχω πολύ μεγάλη όρεξη να ξεκινήσω, να γνωρίσω τους παίκτες. Πάνω από όλα να βοηθήσω τον ποδοσφαιριστή, τους παίκτες, έχω δει αρκετά πράγματα και αυτό αποτελεί μεγάλο κίνητρο για εμένα. Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ. Ζητώ λίγο υπομονή, αλλά θα κάνουμε μια ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν οι οπαδοί μας».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας που θέλει να δημιουργήσει είπε:

«Η φιλοσοφία μου είναι σαφής. Κατοχή της μπάλας και κυριαρχία πάνω στο χορτάρι. Όταν τα έχεις αυτά, αποτελεί πλεονέκτημα για τη στιγμή που δε θα έχεις την μπάλα και να έχεις μια καλή οργάνωση. Πιστεύω η επικοινωνία θα είναι πολύ καλή. Η κατοχή της μπάλας είναι το πιο σημαντικό. Το τονίζω αυτό».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού και τι θα προτιμούσε:

«Θα ήταν δύσκολο να απαντήσω σκεπτόμενος το μέλλον. Σκέφτομαι το πώς θα φτάσουμε στην επιτυχία. Έχουμε μια ομάδα, τη θέληση, την όρεξη να δώσουμε τη μάχη μας. Με στόχο να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Για το αν έχει δει κάποια ματς των πλέι-οφ και την εικόνα που έχει για κάποιους παίκτες που θα παραμείνουν:

«Βεβαίως και είδα όλα τα παιχνίδια από το σπίτι μου, τα ανέλυσα και πριν και μετά. Έβγαλα συμπεράσματα. Υπάρχουν παίκτες που έχουν ένα ιδιαίτερο βάρος, αλλά ο στόχος μου είναι να τους γνωρίσω όλους, για να δούμε σε ποιους θα μπορέσουμε να στηριχτούμε για να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».

Για τη δουλειά που έχει κάνει με νέα παιδιά, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει αρκετούς νέους ταλαντούχους παίκτες:

«Όπως σωστά είπατε, πάντα ήμουν υπέρ τού να βοηθώ τους νέους παίκτες να εξελιχθούν. Γνωρίζουμε το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν παίκτες καλοί, δε θα σας πω ονόματα, πλάθοντας και εξελίσσοντάς τους σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να κάνουμε μια εξαιρετική ομάδα με παίκτες από το “δικό μας” σπίτι».

Για το λόγο που ήρθε στην Ελλάδα:

«Παναθηναϊκός. Μόνο αυτό. Τα λέει όλα. Έβλεπα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν μου έκανε την πρόταση ο Ρόκα, δεν το σκέφτηκα περισσότερο».

Για το αν ο Παναθηναϊκός αποτελεί βήμα στην καριέρα του και για την παρουσία αρκετών Ισπανών στην ομάδα:

«Για εμένα δεν υπάρχει εφαλτήριο, δεν κοιτάω το μέλλον. Το παρόν μου είναι ο Παναθηναϊκός. Η δουλειά εδώ. Η καλή ένωση που μπορούμε να βγάλουμε όλοι μαζί. Δεν παίζει σημαντικό ρόλο η καταγωγή, η γλώσσα ομιλίας. Δεν ξεχωρίζω κανέναν. Από όπου και αν έρχονται. Όλοι είναι παίκτες του Παναθηναϊκού, θα μιλάμε στα αγγλικά, που είναι μια διεθνής γλώσσα».

Για το τι του άρεσε και πού θέλει βελτίωση ο Παναθηναϊκός, για τις θέσεις ενίσχυσης που έχει ανάγκη το Τριφύλλι και την προετοιμασία σε ένα… περίεργο λόγω Covid-19 καλοκαίρι:

«Θα ξεκινήσω από την τελευταία ερώτηση. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους. Αυτές οι 15 μέρες που οι παίκτες θα κάνουν διακοπές και βεβαίως δεν θα επηρεάσει δεδομένου πως εγώ δουλεύω με το σταφ, με το pao lab και μετά θα δούμε με τον κάθε παίκτη πώς θα κάνουμε το καλύτερο. Στο θέμα των μπακ και των θέσεων που αναφέρατε είναι περισσότερο θέμα του κ. Τσάβι. Όλα έχουν το τάιμινγκ, αλλά να είστε σίγουροι πως θα έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Όσο για το πρώτο πράγμα που με ρωτήσατε. Θα έλεγα πως είναι άδικο να γίνει αξιολόγηση, γιατί απέξω τα πράγματα τα βλέπεις διαφορετικά. Ναι μεν έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου, αλλά θέλω να δω την ομάδα από κοντά».

Για το πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να είναι ο Παναθηναϊκός τη νέα περίοδο ο Πογιάτος τόνισε:

«Γι’ αυτόν το σκοπό ήρθαμε, γι’ αυτό θα δουλέψουμε, να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική σε όλους τους αγώνες. Έχουμε όρεξη μεγάλη να βάλουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει, πάνω από όλα».

Για το πώς κάνει τη διαμόρφωση του ρόστερ:

«Μιλάμε με τον τεχνικό διευθυντή για το θέμα του ρόστερ. Εγώ κοιτώ το προφίλ περισσότερο που θέλουμε. Αν έχουμε παίκτη με τέτοιο προφίλ στην ομάδα, τόσο το καλύτερο. Αν δεν τον έχουμε, θα ψάξουμε κάτι που θα κάνει τη διαφορά».

Για το αν το 4-3-3 θα είναι η βάση για τη νέα σεζόν σημείωσε:

«Κοιτάμε το σύστημα της οργάνωσης με στόχο να κυλάει η μπάλα, να υπάρχει κυκλοφορία. Υπήρχαν περιπτώσεις που ξεκίνησα με 4-3-3 και άλλαξε μετά. Εγώ κοιτάζω τον παίκτη, πώς μπορεί να βοηθήσει. Με βάση τους παίκτες το σύστημα θα τροποποιηθεί όπως πρέπει. Το πιο σημαντικό που έχω να κάνω είναι οι νίκες. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Πρέπει να βλέπεις το πώς μπορείς να φτάσεις εκεί. Στη νίκη. Θέλουμε και τον φίλαθλο κόσμο μαζί, να χαρεί, να είναι κοντά στην ομάδα. Να αφήνουμε στους φιλάθλους μας κάτι καλό μετά από κάθε παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος. Κάθε αγώνας είναι μια εξέταση. Και εγώ δίνω εξέταση σε κάθε αγώνα. Δουλειά. Μόνο αυτό. Χρόνος δεν υπάρχει».

Για τις μεταγραφές και τις επιθετικές λύσεις:

«Έχουμε παίκτες με δυνατότητες, αλλά θέλω να τους δω. Να παίζουν. Να ξεκινήσουμε. Ήρθα με πολύ μεγάλη όρεξη».

Για το πότε ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και την επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη:

«Για εμένα είναι μια μοναδική ευκαιρία για να έχουμε ένα πρότζεκτ που μου άρεσε. Έρχομαι από ένα σύλλογο με τεράστιες απαιτήσεις. Θέλω να μείνω καιρό εδώ. Νίκη από την πρώτη ημέρα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Μόνο με τις νίκες προχωράς μπροστά».

Για το αν έχει ενημερωθεί για όσα θα συναντήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Λογικά δεν υπάρχει σύγκριση. Προπονώ εδώ και 26 χρόνια. Έκανα λάθη. Έχω ξεκινήσει από πολύ χαμηλά. Ξέρω την πίεση πολύ καλά. Δεν ήμουν παίκτης, αλλά σήμερα βρίσκομαι εδώ. Σέβομαι τα μέσα, εσείς θα κάνετε τη δουλειά σας και εγώ τη δική μου, να κάνω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τον Παναθηναϊκό. Αν δεν ένιωθα έτοιμος, δε θα ήμουν εδώ. Σας διαβεβαιώ πως όλα θα πάνε καλά».

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024