Το στρατηγείο του υφυπουργού

Πανηγύρια για εφέτος τέλος. Οσο και να πιέζουν μερικοί ο Νίκος Χαρδαλιάς θα προτείνει και τον Αύγουστο να απαγορευτούν τα πανηγύρια. Ο κορωνοϊός, βλέπετε, είναι εδώ, ανάμεσά μας και παραμονεύει. Αυτά είπε στη πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στη 1 μετά το μεσημέρι από το εντυπωσιακό επταώροφο στρατηγείο του με την ονομασία «Φάρος».

Αλλά γιατί το ονόμασαν «Φάρο»; Το ονόμασαν οι συνεργάτες του, επειδή δίνει τα φώτα του παντού. Αυτό όμως που κάνει περισσότερη εντύπωση είναι τα κέντρα επιχειρήσεων, στα επίπεδα 0 και 1 του κτιρίου. Υπάρχει εκεί μέσα ότι πιο σύγχρονο μπορεί κάποιος να φανταστεί. Από προηγμένα μηχανήματα που συνδέονται με ελικόπτερα και drones έως αισθητήρες για την προειδοποίηση των πυρκαγιών.

Το στρατηγείο αυτό λίαν συντόμως θα συνδεθεί (real picture on real time) με τα 13 περιφερειακά γραφεία της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ανά την Ελλάδα (ένα σε κάθε περιφέρεια). Το διπλανό κτίριο ονομάστηκε «Ατλαντας», όπου βρίσκεται το στρατηγείο της αντιμετώπισης της πανδημίας. Γιατί όμως Ατλαντας; Γιατί, όπως μου είπαν, σηκώνει τα βάρη του κόσμου. Το στρατηγείο (εννοούν).

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr