Πέτσας για συμφωνία : Ισορροπημένο πακέτο με τους αναγκαίους συμβιβασμούς
Ο κ. Πέτσας τόνισε για πρώτη φορά θα υπάρξει χρηματοδότηση με κοινό μηχανισμό, κάτι που όπως είπε αποτελεί βήμα και προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Είναι μια ιστορική ημέρα, μια εθνική επιτυχία και μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα «εφόσον επενδύσουμε τα χρήματα αυτά για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα», έκανε λόγο μετά τη συμφωνία των 27 ηγετών της ΕΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσα.
Σε ερώτημα για τη μείωση των επιχορηγήσεων, ο κ. Πέτσας είπε ότι απλώς άλλαξε η αναλογία επιχορηγήσεων και δανείων, «αλλά το ποσό για την Ελλάδα είναι τελικά μεγαλύτερο».
Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα ισορροπημένο πακέτο με τους αναγκαίους συμβιβασμούς και πως η Ελλάδα έπαιξε εποικοδομητικό ρόλο αυτές τις 5 ημέρες των διαπραγματεύσεων προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός.
Ο κ. Πέτσας τόνισε για πρώτη φορά θα υπάρξει χρηματοδότηση με κοινό μηχανισμό, κάτι που όπως είπε αποτελεί βήμα και προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Απέρριψε τις αιτιάσεις περί νέου μνημονίου, λέγοντας ότι οι κανόνες είναι κοινοί για όλους τους εταίρους και δεν υπάρχει βέτο στις εκταμιεύσεις.
«Όχι κάτι μνημονιακό αλλά κάτι με κανόνες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και πρόσθεσε ότι -αν και ακόμη μένει να διευκρινιστεί, τα πρώτα χρήματα θα φτάσουν στην Ελλάδα εντός του 2020 και θα χρηματοδοτηθούν δαπάνες που έγιναν ήδη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
Για το Μάτι
Σχετικά με τις αποκαλύψεις της Καθημερινής για το Μάτι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως την υπόθεση θα διερευνήσει η Δικαιοσύνη και εάν υπάρξουν εμπλοκές πολιτικών προσώπων θα εξεταστεί σε επίπεδο Βουλής.
Χαρακτήρισε τραγικά και ανήκουσα τα όσα ακούγονται στους αποκαλυπτικούς διαλόγους και για Κύθηρα και Μάτι και πως έχουν ξεκινήσει σε επίπεδο δικαιοσύνης έρευνες και για αυτές τις υποθέσεις. Σε διοικητικό επίπεδο, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε ότι κανένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν υπηρετεί πλέον στην Πυροσβεστική.
- «Αυτά είναι τα δεδομένα για το μέλλον του Ταϊρίκ Τζόουνς – Γιατί δεν προχωράει η μεταγραφή»
- Πούτιν: Η CIA διαβεβαίωσε τον Τραμπ ότι η Ουκρανία δεν στόχευσε το σπίτι του ρώσου προέδρου
- Ιανουάριος στην Εθνική Πινακοθήκη: Έκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα
- Πήραν το μάθημά τους οι ηγέτες κρατών από τον Τραμπ μέσα στο 2025;
- Αγωνιστικό «ρεβεγιόν» στα μπλόκα για τους αγρότες, ανυποχώρητοι απέναντι στην κυβέρνηση
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (1/1): Πού θα δείτε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι και τα πρώτα ματς του 2026

