Πέτσας για συμφωνία : Ισορροπημένο πακέτο με τους αναγκαίους συμβιβασμούς
Ο κ. Πέτσας τόνισε για πρώτη φορά θα υπάρξει χρηματοδότηση με κοινό μηχανισμό, κάτι που όπως είπε αποτελεί βήμα και προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Είναι μια ιστορική ημέρα, μια εθνική επιτυχία και μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα «εφόσον επενδύσουμε τα χρήματα αυτά για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα», έκανε λόγο μετά τη συμφωνία των 27 ηγετών της ΕΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσα.
Σε ερώτημα για τη μείωση των επιχορηγήσεων, ο κ. Πέτσας είπε ότι απλώς άλλαξε η αναλογία επιχορηγήσεων και δανείων, «αλλά το ποσό για την Ελλάδα είναι τελικά μεγαλύτερο».
Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα ισορροπημένο πακέτο με τους αναγκαίους συμβιβασμούς και πως η Ελλάδα έπαιξε εποικοδομητικό ρόλο αυτές τις 5 ημέρες των διαπραγματεύσεων προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός.
Ο κ. Πέτσας τόνισε για πρώτη φορά θα υπάρξει χρηματοδότηση με κοινό μηχανισμό, κάτι που όπως είπε αποτελεί βήμα και προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Απέρριψε τις αιτιάσεις περί νέου μνημονίου, λέγοντας ότι οι κανόνες είναι κοινοί για όλους τους εταίρους και δεν υπάρχει βέτο στις εκταμιεύσεις.
«Όχι κάτι μνημονιακό αλλά κάτι με κανόνες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και πρόσθεσε ότι -αν και ακόμη μένει να διευκρινιστεί, τα πρώτα χρήματα θα φτάσουν στην Ελλάδα εντός του 2020 και θα χρηματοδοτηθούν δαπάνες που έγιναν ήδη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
Για το Μάτι
Σχετικά με τις αποκαλύψεις της Καθημερινής για το Μάτι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως την υπόθεση θα διερευνήσει η Δικαιοσύνη και εάν υπάρξουν εμπλοκές πολιτικών προσώπων θα εξεταστεί σε επίπεδο Βουλής.
Χαρακτήρισε τραγικά και ανήκουσα τα όσα ακούγονται στους αποκαλυπτικούς διαλόγους και για Κύθηρα και Μάτι και πως έχουν ξεκινήσει σε επίπεδο δικαιοσύνης έρευνες και για αυτές τις υποθέσεις. Σε διοικητικό επίπεδο, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε ότι κανένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν υπηρετεί πλέον στην Πυροσβεστική.
- Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου
- Μεγάλη στιγμή για τη Ρόμα: Πήρε το «ΟΚ» για την κατασκευή νέου γηπέδου
- Κρίσιμο κενό ασφάλειας σε εκατομμύρια Android, ταμπλέτες και τηλεοράσεις
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιλέγει την απραξία για να μην ενοχλήσει συμφέροντα – Δεν υπάρχει λύση χωρίς παρέμβαση σε ΕΦΚ και ΦΠΑ
- Μαριάννα Τουμασάτου: «Θα συνεργαστώ με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, δεν πρέπει να φέρει τη ρετσινιά»
- Ιαπωνία: Θα απελευθερώσει 80 εκατ. βαρέλια από τα αποθέματα πετρελαίου της
- Χαϊδάρι: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Λεωφόρο Αθηνών λόγω τροχαίου
- Euroleague: Ο Οσμάν αναδείχθηκε MVP της 31ης αγωνιστικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442