Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν για Αγία Σοφία: Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας χωρίς να σφετεριζόμαστε το δικαίωμα κανενός

Ερντογάν για Αγία Σοφία: Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας χωρίς να σφετεριζόμαστε το δικαίωμα κανενός

«Η Τουρκία, σε επιχειρήσεις που διεξάγονται για την ασφάλεια των συνόρων, οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε όλα τα μέτρα που λαμβάνονται σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες και η χώρα χρησιμοποιεί τα εθνικά δικαιώματα κυριαρχίας» ανέφερε ο Ερντογάν.

Για διεκδίκηση δικαιωμάτων έκανε λόγο ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά τον απολογισμό για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του.

«Η Τουρκία, σε επιχειρήσεις που διεξάγονται για την ασφάλεια των συνόρων και οι αποφάσεις που λαμβάνει, λαμβάνονται σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες και βάσει των εθνικών δικαιωμάτων κυριαρχίας» ανέφερε ο Ερντογάν.

O τούρκος πρόεδρος, ξεχνώντας τις γενοκτονίες του παρελθόντος, ξεχνώντας τις σφαγές των Αρμενίων και των Ποντίων, προέβη και σε μια ιστορική… ανακρίβεια, όπως συμφέρει τον ίδιο.

Είπε συγκεκριμένα:

«Είμαστε μία από τις σπάνιες χώρες που δεν έχουν αποικήσει ή προχωρήσει σε μαζικές σφαγές στο παρελθόν. Με αυτήν την υπερηφάνεια, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε ως χώρα που δεν φροντίζει τα δικαιώματα κανενός αλλά παίρνει το δικό της δικαίωμα» υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε δε ότι «θα συνεχίσουμε ως μία χώρα που διεκδικεί τα δικαιώματά της, χωρίς να σφετερίζεται το δικαίωμα κανενός».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί και την πρώτη προσευχή που θα γίνει εκεί, ο Ερντογάν δήλωσε:

«Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, σύμφωνα με την εντολή του Μωάμεθ του Πορθητή, είναι αποτέλεσμα της αντίληψης περί ευημερίας του έθνους και του πώς θα κερδίσουμε την καρδιά του έθνους μας. Δεν ξεχάσαμε ποτέ ότι στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τη χώρα και να κερδίσουμε την καρδιά του έθνους».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024