Ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, πήρε την σκυτάλη των αντιδράσεων στις επιθέσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Μπογδάνου, σε βάρος δημοσιογράφων.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει:

«Ο κ. Μπογδάνος, επενδύοντας στην ακροδεξιά ξενοφοβία της ΝΔ, απαιτεί τώρα πογκρόμ δημοσιογράφων. Ο Ν. Μπογιόπουλος ο νέος του στόχος. Το ΜέΡΑ25 συστρατευόμαστε εναντίον της εκκόλαψης του νέου αυγού του ίδιου φιδιού».

«Ποιός ελέγχει τον Μπογδάνο;»

Εξάλλου, το ΜεΡΑ25, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, σημειώνει:

«Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κρατάει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: είναι ο μόνος δημοσιογράφος που η αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα του κρίθηκε συκοφαντική ακόμα και για το Σκάι, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία μαζί του μετά το σχόλιο του για «πρώην συντρόφους του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που χτύπησαν τον Λουκά Παπαδήμο».

Αυτό λέει πολλά για το πως αντιλαμβάνεται ο (βουλευτής πλέον) Κωνσταντίνος Μπογδάνος τη Δημοσιογραφία: Σαν ένα όπλο σπίλωσης και εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων.

Το πρόβλημα δεν είναι του κυρίου Μπογδάνου, ο οποίος ούτε έκρυψε, ούτε δύναται να κρύψει την ατζέντα του, τις ιδεολογικές προτιμήσεις του, και τον προτιμώμενο τρόπο εφαρμογής τους.

Το πρόβλημα, ή ορθότερα, η ευθύνη, βαραίνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Η νωπή ιστορία με τη «λίστα Πέτσα» τεκμηρίωσε τη θέληση του κυβερνώντος κόμματος να ελέγξει την πληροφόρηση των πολιτών μέσω μιας φιλοκυβερνητικής μονοφωνίας των ΜΜΕ εξαγορασμένης με κρατικό χρήμα. Η σιωπή και ανοχή προς τις πρακτικές του κ. Μπογδάνου, σηματοδοτούν απλά ότι η κυβέρνηση συνειδητά θα επιστρατεύει και λίγο «μαστίγιο» εκεί που δε φτάνει το «καρότο»».