Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Γαλλία : Μάσκες υποχρεωτικά σε τράπεζες και καταστήματα από τις 20 Ιουλίου

Κοροναϊός – Γαλλία : Μάσκες υποχρεωτικά σε τράπεζες και καταστήματα από τις 20 Ιουλίου

Η γαλλική κυβέρνηση επιταχύνει τα σχέδιά της να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας, καθώς οι επιστημονικοί δείκτες καταδεικνύουν ότι ο κοροναϊος κερδίζει έδαφος στη χώρα, ειδικά σε περιοχές στα δυτικά και νότια περίχωρα του Παρισιού. Δεν αποκλείεται να κλείσουν εκ νέου τα σύνορα με την Ισπανία

Η Γαλλία θα επιβάλει τη χρήση της μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους περιλαμβανομένων των τραπεζών, των καταστημάτων και των κλειστών αγορών από την 20η Ιουλίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιοριστεί η αναζωπύρωση της COVID-19 σε ολόκληρη τη χώρα.

Η γαλλική κυβέρνηση επιταχύνει τα σχέδιά της να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας, καθώς οι επιστημονικοί δείκτες καταδεικνύουν ότι ο ιός φαίνεται πως κερδίζει έδαφος στη χώρα, ειδικά σε περιοχές στα δυτικά και νότια περίχωρα του Παρισιού, οι οποίες είχαν σχετικά γλυτώσει από την πανδημία, όταν βρισκόταν στο απόγειό της μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου.

«Από τη Δευτέρα, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους», έγραψε ο Βεράν στο Twitter.

«Αυτό αφορά καταστήματα, κτίρια ανοικτά για το κοινό, κλειστές αγορές και τράπεζες».

Πιθανό να κλείσουν εκ νέου τα σύνορα με την Ισπανία

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να κλείσουν και πάλι τα σύνορα της χώρας του με την Ισπανία, όταν ρωτήθηκε σχετικά, με αφορμή την αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19 στην Καταλονία.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, ιδίως εδώ, επειδή είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε και με τις ισπανικές αρχές», είπε ο Καστέξ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Πραντ, στα Ανατολικά Πυρηναία, που συνορεύουν με την Ισπανία.

Τα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας παρέμειναν κλειστά για τρεις μήνες και άνοιξαν ξανά στις 21 Ιουνίου, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας. Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, με 28.400 νεκρούς.

Η Καταλονία και η Αραγονία είναι οι δύο περιοχές που ανησυχούν περισσότερο τις ισπανικές αρχές, όμως οι εστίες του νέου κοροναϊού είναι πάνω από 150 σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024