Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπανικολάου: Υπομονή και τα καλύτερα έρχονται για τον Ολυμπιακό

Παπανικολάου: Υπομονή και τα καλύτερα έρχονται για τον Ολυμπιακό

Το σύνθημα για τη νέα χρονιά του Ολυμπιακού έδωσε ο Κώστας Παπανικολάου σε συνέντευξη που παραχώρησε

Το δικό του σύνθημα ενόψει της σεζόν που έρχεται έδωσε ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο σμολ φόργουορντ των ερυθρολεύκων μίλησε στο κανάλι της BWIN (επίσημος χορηγός του Ολυμπιακού) και ανέλυσε την κατάσταση που έζησε εκείνος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποκάλυψε τη στιγμή που θα ήθελε να ξαναζήσει, ενώ υποστήριξε πως έχει δεθεί πάρα πολύ με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη.

Παράλληλα, τόνισε πως όλοι πρέπει να έχουν υπομονή ενόψει της νέας χρονιάς, καθώς οι παίκτες θα δώσουν το καλύτερο που μπορούν για να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 30χρονος άσος των Πειραιωτών:

Για το πως βίωσε την κατάσταση των τελευταίων μηνών και τι περιμένει από εδώ και πέρα: «Σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο, κανείς δεν ήταν πρoετοιμασμένος για κάτι ανάλογο. Δόξα το θεό, το σπίτι μου ήταν γεμάτο. Είχε έρθει η οικογένειά μου από την Θεσσαλονίκη, οπότε είχα άτομα στο σπίτι και καθημερινή επικοινωνία και πράγματα να κάνουμε, για να περάσει λίγο πιο ευχάριστα ο χρόνος. Σίγουρα, είχαμε ένα κομμάτι προπόνησης που μας είχε στείλει ο γυμναστής της ομάδας και τα οποία δουλεύαμε συνήθως τα πρωινά μας. Παρ’ όλα αυτά ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος. Εμένα μ’ αρέσει να κάθομαι σπίτι, αλλά όταν στο επιβάλουνε είναι ακόμα πιο δύσκολο. Σιγά-σιγά το ξεπεράσαμε και έχουμε μπροστά μία νέα πραγματικότητα και βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά, καθώς δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Ο καθένας μας παίρνει τα μέτρα του και προφυλάσσεται, για να προστατέψει τον ίδιο και τους οικείους τους».

Για το πόσο θα επηρεάσει τις ομάδες η αποχή από τη δράση: «Δεν θα είναι σα να επιστρέφεις απλώς από ένα καλοκαίρι. Είναι μισός χρόνος χωρίς αγωνιστικό ρυθμό. Παρ’ όλο που προπονούμαστε, θα πάρει αρκετό καιρό στις ομάδες να προσαρμοστούν σ’ αυτό και να βγάλουν τα κομμάτια που θέλουνε οι προπονητές μέσα στο παρκέ».

Για το ποια στιγμή ξεχώρισε από το «Last Dance» και ποια δικιά του θα μπορούσε να γίνει αφορμή για ντοκιμαντέρ: «Ντοκιμαντέρ δε θα γίνει καμία. Το να ζω όμορφες στιγμές με τον Ολυμπιακό, όπως έχω ζήσει, μου φθάνει και μου περισσεύει. Επειδή για μένα είναι πάρα πολύ δυνατή η οικογενειακή σύνδεση που έχω και πιστεύω πως μια δεμένη και αγαπημένη οικογένεια είναι το πιο δυνατό πράγμα που μπορεί να έχει κάποιος στη ζωή του, ξεχωρίζω την αντίδραση του Τζόρνταν στο πρώτο πρωτάθλημα μετά τον θάνατο του πατέρα του και ο τρόπος που αντιμετώπισε, δείχνει το πως ένας αθλητής, ο οποίος κάνει πρωταθλητισμό, όταν μπαίνει στο παρκέ αφήνει την υπόλοιπη ζωή του απ’ έξω και συγκεντρώνεται στο να κάνει αυτό που πρέπει».
Για το πως είναι να προπονείται με δύο από τους κορυφαίους αθλητές της δεκαετίας: «Είχα την ευτυχία να συνεργάζομαι με τον Γιώργο και τον Βασίλη, όχι μόνο ένα χρόνο, αλλά πολλές σεζόν, να έχουμε επιτυχίες μαζί και να γνωρίσω τους ανθρώπους πίσω από τους αθλητές. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό και το πιο όμορφο σε όλη αυτή την ιστορία. Πέρα απ’ ότι έχουν καταφέρει στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι δύο άνθρωποι της διπλανής πόρτας, της παρέας, της φιλίας και είναι αυτό που μας έχει «δέσει» και έχει φέρει όλες αυτές τις επιτυχίες».

Για το ποια στιγμή θα ήθελε να ξαναζήσει: «Η απάντηση είναι πάρα πολύ εύκολη. Όλο τον τελικό του 2012, αν μπορούσα να το ξαναζήσω, δεν θα το σκεφτόμουνα».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο: «Υπομονή να έχετε όλοι, δεν ξέρω τι μπορεί να παρουσιαστεί απ’ όλες τις ομάδες. Ο κόσμος βλέπει ότι γίνεται μια πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια στον Ολυμπιακό, όπως όλα αυτά τα χρόνια. Όλα τα παιδιά είμαστε εδώ και δουλεύουμε για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι και καλύτεροι τη νέα σεζόν. Υπομονή και τα καλύτερα έρχονται. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο πάντως».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024