Η εφαρμογή του Ιδρύματος Vodafone μας δίνει τη δυνατότητα να στηρίξουμε την έρευνα Corona-AI του Imperial College London

Η εμπειρία του COVID-19 άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την υγεία, την επιστήμη αλλά και την ίδια την έννοια της κοινότητας. Ο πλανήτης ενώθηκε κάτω από την κοινή απειλή και όλοι μας, από τους επιστήμονες και τις εταιρείες τεχνολογίας μέχρι και τους απλούς πολίτες έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε τους ειδικούς να βρουν τη θεραπεία όσο πιο άμεσα και γρήγορα γίνεται.

Αν θέλεις να γίνεις κι εσύ κομμάτι αυτής της προσπάθειας, τότε υπάρχει ένας τρόπος πιο εύκολος απ’ όσο φαντάζεσαι. Δεν έχεις παρά να κατεβάσεις την εφαρμογή DreamLab του Ιδρύματος Vodafone και να την βάλεις να δουλέψει. Εσύ πέφτεις για ύπνο, αφήνοντας το smartphone συνδεδεμένο στο internet και στη φόρτιση. Μέσω της εφαρμογής DreamLab, το κινητό σου μαζί με χιλιάδες άλλα κινητά που έχουν ακολουθήσει την ίδια διαδικασία, τροφοδοτούν έναν εικονικό υπερυπολογιστή που επεξεργάζεται τεράστιους όγκους δεδομένων χρήσιμων για την ιατρική έρευνα.

Η επεξεργασία των big data του ερευνητικού έργου “Corona – Τεχνητή Νοημοσύνη”, θα επιτρέψει στους επιστήμονες να εντοπίσουν αντιιικές ιδιότητες σε υφιστάμενα φάρμακα, αλλά και σε τροφές που καταναλώνουμε, προκειμένου να δημιουργηθούν αποτελεσματικότερες θεραπείες για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Όπως εκτιμούν οι ερευνητές του Imperial College London, εάν 100.000 χρήστες χρησιμοποιήσουν το DreamLab καθημερινά επί έξι ώρες, σε τρεις μήνες θα έχουν επεξεργαστεί αντίστοιχο όγκο δεδομένων με αυτόν που θα ανέλυε ένας υπολογιστής του Πανεπιστημίου σε διάστημα ενός έτους.

Η εφαρμογή DreamLab είναι δωρεάν για όλους και απολύτως ασφαλής, καθώς δεν θα συλλέξει ούτε θα επεξεργαστεί προσωπικά/ευαίσθητα δεδομένα και πληροφορίες τοποθεσίας από τη συσκευή σου. Για την λειτουργία του DreamLab απαιτείται πρόσβαση σε WiFi ή δίκτυο κινητής (η χρήση δεδομένων είναι δωρεάν για συνδρομητές Vodafone Ελλάδος).

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS στο App Store και για Android στο Google Play.

Κατέβασε το DreamLab σήμερα και ανακάλυψε πώς ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του COVID-19. Γιατί μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Dreamlab θα βρεις στο site της Vodafone

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr