Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Είδαμε πάλι την Ευρώπη να καταδικάζει συνειδητά ανθρώπους σε θάνατο»

«Είδαμε πάλι την Ευρώπη να καταδικάζει συνειδητά ανθρώπους σε θάνατο»

Μετά από δύο μήνες στη θάλασσα το διασωστικό πλοίο στο οποίο επιβαίνει ο έλληνας εθελοντής Ιάσονας Αποστολόπουλος πιάνει στεριά, αφού έμεινε 15 μέρες μεσοπέλαγα σε καραντίνα εξαιτίας κρουσμάτων που βρέθηκαν ανάμεσα σε πρόσφυγες που μετέφερε

Μετά από δύο μήνες στη θάλασσα το διασωστικό πλοίο στο οποίο επιβαίνει ο έλληνας εθελοντής Ιάσονας Αποστολόπουλος πιάνει στεριά, αφού έμεινε 15 μέρες μεσοπέλαγα σε καραντίνα εξαιτίας κρουσμάτων που βρέθηκαν ανάμεσα σε πρόσφυγες που μετέφερε.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο ίδιος αποτυπώνει την τραγική κατάσταση που αντιμετώπισαν οι διασώστες τις τελευταίες εβδομάδες.

«Είδαμε δεκάδες ανθρώπους να πεθαίνουν από τη δίψα σε ακυβέρνητες βάρκες φαντάσματα…. Είδαμε τα ευρωπαϊκά κράτη να αφήνουν 52 ανθρώπους εγκλωβισμένους σε πλοίο που μεταφέρει ζώα να κοιμούνται στις κοπριές, σε κλουβιά που κοιμούνται αγελάδες. Είδαμε ανθρώπους να βουτούν στη θάλασσα από απόγνωση που η Ιταλία δεν τους έδινε λιμάνι για 10 μέρες. Είδαμε πάλι την Ευρώπη να καταδικάζει συνειδητά ανθρώπους σε θάνατο» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο:

Η καραντίνα έληξε. Μετά από 2 μήνες στην θάλασσα μπορούμε να πιάσουμε στεριά. Το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι μεγάλη κούραση αλλά και βαθιά περηφάνια για όλους εκείνους και εκείνες που μαζί κατάφεραμε να ανοίξουμε μια ρωγμή και να φέρουμε εκατοντάδες ανθρώπους ζωντανούς στην Ιταλία. Αυτή είναι μια σύνοψη των τελευταίων εβδομάδων. Ο αγώνας συνεχίζεται!ΥΓ. Στο 1.58 είναι *αυτοκτονίας, όχι ανθρωποκτονίας.

Δημοσιεύτηκε από Iasonas Apostolopoulos στις Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024