Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη: «Πλάτες» των ΗΠΑ στον Ερντογάν... μέσω επίθεσης στην ΕΕ

Λιβύη: «Πλάτες» των ΗΠΑ στον Ερντογάν… μέσω επίθεσης στην ΕΕ

Στον απόηχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τραμπ - Ερντογάν, η Ουάσινγκτον ύψωσε ασπίδα προστασίας υπέρ της Αγκυρας κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι προκατειλημμένη

«Πλάτες» στην Τουρκία βάζουν οι ΗΠΑ με φόντο την έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη μετά και τις δηλώσεις του αιγύπτιου προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, ότι η χώρα του θα στηρίξει την ελεύθερη βούληση του λιβυκού λαού.

Στον απόηχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τραμπ – Ερντογάν, η Ουάσινγκτον ύψωσε ασπίδα προστασίας υπέρ της Αγκυρας κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι προκατειλημμένη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους New York Times, ο αναπληρωτής υφυπουργός των ΗΠΑ αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή, Ντέιβιντ Σένκερ, υποστήριξε ότι η επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ειρήνη» για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη «δεν έχει σοβαρότητα», συμμεριζόμενος την κριτική της Τουρκίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε την επιχείρηση για την επιβολή της απόφασης του ΟΗΕ για εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, ωστόσο η Άγκυρα παραβιάζει το εμπάργκο, με αποτέλεσμα επεισόδιο μεταξύ γαλλικού και τουρκικού πολεμικών πλοίων τον περασμένο μήνα.

«Οι μόνες παρεμβάσεις που κάνουν είναι σε τουρκικά στρατιωτικά υλικά. Κανείς δεν σταματάει τα ρωσικά αεροσκάφη, κανείς δεν σταματάει αεροσκάφη των Εμιράτων, κανείς δεν σταματάει αεροσκάφη των Αιγυπτίων» τόνισε χαρακτηριστικά ο αμερικανός αξιωματούχος.

«Θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα…»

«Θα μπορούσαν τουλάχιστον, εάν ήταν σοβαροί, να απευθύνουν μήνυμα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη σύγκρουση ότι παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων» πρόσθεσε ο Σένκερ. «Νομίζω ότι είναι λυπηρό. Υπάρχουν πολύ περισσότερα που μπορούν να κάνουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να αναλάβουν δράση εναντίον της Ομάδας Βάγκνερ, μιας ρωσικής μισθοφορικής μονάδας που κατηγορείται ότι υποστηρίζει τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

«Αλλά, αν δεν πρόκειται να αναλάβουν πιο ισχυρό ή πιο σοβαρό ρόλο, τότε αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί» κατέληξε.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024