Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τώρα βάζουμε πλάτη!

Τώρα βάζουμε πλάτη!

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ…

Η δύναμη του Ολυμπιακού είναι ο κόσμος του. Αυτός τον γιγάντωσε, αυτός τον έκανε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα, είναι πάθος, είναι αιώνια καψούρα.

Η εποχή που ζούμε, εκτός από δύσκολη και περίεργη, είναι και επικίνδυνη. Η πανδημία έχει προκαλέσει, αμέτρητα προβλήματα στις ζωές μας και ο ερασιτέχνης δεν γίνεται να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα.

Η διοίκηση βρέθηκε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και θεωρώ ότι πήρε την πιο σωστή απόφαση. Ο Ολυμπιακός θέλει να πρωταγωνιστεί σε όλα τα τμήματα, να διεκδικεί ευρωπαϊκούς τίτλους, αλλά την επόμενη χρονιά, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Και πολύ σωστά δεν θα συμβεί, γιατί ο κίνδυνος της οικονομικής καταστροφής θα ήταν μεγάλος. Για την ακρίβεια, δεν ήθελε και πολύ να επιστρέψουμε στην προηγούμενη δεκαετία, όταν η τωρινή διοίκηση ανέλαβε τον ερασιτέχνη με χρέη και κατάφερε να εξυγιάνει όλα τα τμήματα.

Ο ερασιτέχνης κάθε χρόνο, τέτοια περίπου εποχή, είχε έσοδα κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Τα χρήματα αυτά, έμπαιναν στα ταμεία από τις πωλήσεις των διαρκείας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η ΠΑΕ, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βγάλει διαρκείας, γιατί ουδείς γνωρίζει αν και στη νέα σεζόν θα υπάρχει κόσμος στα γήπεδα.

Με το ένα εκατομμύριο, ο ερασιτέχνης σχεδίαζε την επόμενη σεζόν. ¨Ερχόταν σε συμφωνίες με παίκτες, έδινε προκαταβολές, μπορούσε να κάνει προγραμματισμό. Και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έσοδα, έφτιαχνε ομάδες, οι οποίες μας χάριζαν μοναδικές στιγμές. Τώρα και οι χορηγίες έχουν μειωθεί, οπότε τα έσοδα είναι μηδαμινά.

Ο ερασιτέχνης δεν μπορεί να πάρει το οποιοδήποτε ρίσκο. Να «έχτιζε» δηλαδή ομάδες με μεγάλα μπάτζετ και στη συνέχεια να μην έβγαινε οικονομικά και να… άρχιζαν τα όργανα. Είναι ενδεδειγμένη η απόφαση να πάει φέτος με μειωμένο μπάτζετ και να μην κάνει ανοίγματα. Και πώς να έκανε, όταν οι αριθμοί λένε την σκληρή αλήθεια.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε περίπου 23.000 εγγεγραμμένα μέλη και 70.000 εγγεγραμμένους φιλάθλους. Αυτή τη στιγμή, οι αριθμοί προκαλούν σοκ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάνω κουμάντο στη τσέπη του καθενός. Εγγεγραμμένα μέλη 1,937 και εγγεγραμμένοι φίλαθλοι 7.564! Για αυτούς που υποστηρίζουν έτσι απλά, το να δώσει λύση ο Βαγγέλης Μαρινάκης, η απάντηση είναι εύκολη. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, έχει  βάλει αρκετά χρήματα από την αγάπη του για την ομάδα προκειμένου να αποκτηθούν παίκτες εγνωσμένης αξίας και φυσικά με υψηλά συμβόλαια. Κι πάλι μπορεί να το κάνει. Άλλο αυτό βέβαια και άλλο το να χρηματοδοτεί μόνος του, όλα τα τμήματα…

Περισσότερο από ποτέ, ο ερασιτέχνης έχει ανάγκη τον κόσμο. Πρέπει όλοι μας, όσο φυσικά μπορεί ο καθένας, να βάλουμε πλάτη. Οι επιτυχίες δεν θα αργήσουν και πάλι να εμφανιστούν. Υπομονή θέλει και στήριξη. Ήδη οι πρώτες μεταγραφές στο βόλεϊ είναι γεγονός και θα ακολουθήσουν και στα υπόλοιπα αθλήματα.

Υ.Γ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ η κίνηση της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Υ.Γ. (1). Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες και το ευχάριστο δεν ήταν οι τρεις βαθμοί, αλλά η παρουσία κάποιων παικτών. Θα σταθώ σε δύο. Στον Φορτούνη και στον Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος, ήταν ο καλύτερος στο παιχνίδι και δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα περισσότερο. Φέτος έκανε τον πρώτο βήμα στην ομάδα και φυσικά πρέπει να δουλέψει, ώστε του χρόνου να αποτελέσει πολύτιμο κομμάτι στη… μηχανή του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Φορτούνης πέτυχε δύο γκολ, τα οποία θα βελτιώσουν την ψυχολογία του. Και ο Κώστας είναι παίκτης ψυχολογίας.

Υ.Γ. (2). Η ΑΕΚ αποφάσισε να μην κάνει ένσταση και δικαίωμά της. Απλά για όσους υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν ακολουθεί τέτοιες διαδικασίες, μια βόλοτα στα διαδίκτυο να κάνει κάποιος και θα βρει ουκ ολίγες. Ενστάσεις…

Υ.Γ. (3). Είναι δεδομένο, ότι οι διαιτητές που πέρασαν από τα χέρια τους τα δελτία του ΠΑΟΚ, πρέπει να τιμωρηθούν, όπως πολύ σωστά τονίζει και ο Ολυμπιακός.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024