
Τούρκος δημοσιογράφος: Δυσανάλογες οι επιπτώσεις του πραξικοπήματος για τη χώρα
Περιγράφοντας τα γεγονότα του πραξικοπήματος, ο κ. Μπαϊντάρ σημείωσε ότι ήταν περίεργη νύχτα για όλους
Τη δική του μαρτυρία για όσα έζησε το βράδυ του αποτυχημένου πραξικοπήματος, της 15ης Ιουλίου που άλλαξε την Τουρκία, έδωσε σε συνέντευξή του στο MEGA ο διευθυντής της Χαβάλ και αρθρογράφος της Ζαμάν, Γιαβούζ Μπαϊντάρ, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στη Γαλλία.
Περιγράφοντας τα γεγονότα του πραξικοπήματος, ο κ. Μπαϊντάρ σημείωσε ότι ήταν περίεργη νύχτα για όλους.
«Γύρω στις 22:00 λάβαμε ειδοποιήσεις στα κινητά μας, κάποιες φωτογραφίες οπλισμένων στρατιωτών. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι πρέπει να φύγω αμέσως και να προετοιμαστώ για ρεπορτάζ».
«Δεν ξέρουμε ποιος πάτησε το κουμπί»
Αναφερόμενος στην διακυβέρνηση του τούρκου προέδρου μετά το πραξικόπημα, ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, κυρίως για όσους ο Ερντογάν θεωρεί αντιπάλους του.
«Νομίζω ότι άλλαξαν πολλά πράγματα. Είχε δυσανάλογες επιπτώσεις στην Τουρκία κατά τα επόμενα χρόνια. Για τους λόγους και τη σύνθεση αυτής της απόπειρας πραξικοπήματος εξακολουθούμε να έχουμε πολλά ερωτηματικά. Δεν γνωρίζουμε ποιος αληθινά πάτησε το κουμπί. Νομίζω ότι ήταν μια ομάδα δυσαρεστημένων αξιωματικών, κυρίως συνταγματάρχες και στρατηγοί με ένα αστέρι που το πυροδότησαν».
Βασική συνέπεια του πραξικοπήματος οι διώξεις σε βάρος του λαού
Ο Γιαβούζ Μπαϊντάρ σημείωσε πως μπορεί να μην ξέρουμε ποιος πραγματικά ευθύνεται για το πραξικόπημα στην Τουρκία, οι συνέπειες ωστόσο αυτού είναι καθημερινές.
«Αυτό για το οποίο είμαστε βέβαιοι είναι το αποτέλεσμα. Αμέσως μετά, η κυβέρνηση Ερντογάν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μετά από αυτό η Τουρκία μετατράπηκε σε ένα καθεστώς διαταγμάτων. Αλλά η βασική συνέπεια της απόπειρας πραξικοπήματος ήταν οι διώξεις σε βάρος του λαού, εκείνων που ο Ερντογάν θεώρησε ως αντιπάλους του».
- H Κίνα ελπίζει να κερδίσει από τον πόλεμο στο Ιράν – Περιμένοντας την αμερικανική αυτοκρατορία να καταρρεύσει
- Υπογράφεται την Παρασκευή (3/4) η σύμβαση για το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού (pics)
- Φρικιαστικό περιστατικό στη Νέα Υόρκη: Νεκρό βρέφος 7 μηνών στο καρότσι του από πυροβολισμούς
- Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική σε όλη την Ελλάδα – 752 μόνο στην Αττική
- «Κούρσα» για δύο ο πάγκος της Σκουάντρα Ατζούρα
- Ντάνιελ Ράντκλιφ: Πώς η πατρότητα άλλαξε τη ζωή του

