Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To πιο βραχύβιο έργο του Banksy: Το γκράφιτι για τον κοροναϊό στο μετρό του Λονδίνου

To πιο βραχύβιο έργο του Banksy: Το γκράφιτι για τον κοροναϊό στο μετρό του Λονδίνου

Πολλοί επιβάτες του μετρό του Λονδίνου είδαν τον μεταμφιεσμένο Banksy επί τω έργω αλλά δεν τον αναγνώρισαν!

Πρόπερσι ο Banksy είχε καταστρέψει ένα έργο του τη στιγμή που πωλήθηκε σε δημοπρασία, αυτήν την εβδομάδα όμως ένα γκράφιτι του Βρετανού καλλιτέχνη καταστράφηκε εξαιτίας της άγνοιας μερικών καθαριστών.

Όπως συνηθίζει, ο μυστηριώδης Banksy – το πρόσωπο του οποίου παραμένει άγνωστο – εμφανίστηκε την Τρίτη από το πουθενά σε ένα βαγόνι του μετρό του Λονδίνου, στην Circle Line, και άφησε το… αποτύπωμά του χωρίς να τον καταλάβει κανείς.

Μάλιστα, τα γκράφιτι του Banksy είχαν και ένα μήνυμα, καθώς ωθούσαν τον κόσμο να φοράει μάσκες προκειμένου να προφυλαχθεί από τον κοροναϊό.

Έφτιαξε λοιπόν σε διάφορα σημεία του βαγονιού τους γνωστούς αρουραίους σήμα – κατατεθέν του, σε πόζες καραντίνας και φορώντας μάσκες συνοδεύοντάς τους με το σύνθημα «Αν δεν βάλεις μάσκα, δεν μπαίνεις». Σε άλλο σημείο, δε, έγραψε τη φράση «Μπήκα σε καραντίνα αλλά ξανασηκώθηκα». Τέλος, ο καλλιτέχνης άφησε και την υπογραφή του στο βαγόνι.

Η ανάρτηση στο Instagram

O εφευρετικός Banksy φρόντισε να βιντεοσκοπήσει τη μυστική αποστολή του στο μετρό και στην συνέχεια ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instragram.

Σε αυτό εμφανίζεται ο ίδιος, φορώντας φόρμα και ειδική μάσκα που καλύπτει πλήρως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, να κρατά εξοπλισμό απολύμανσης με αποτέλεσμα να μην του δώσει κανείς ιδιαίτερη σημασία. Ούτε καν όταν προέτρεπε κάποιους επιβάτες να μεταβούν στο διπλανό βαγόνι για να μπορέσει να απολυμάνει τον χώρο.

View this post on Instagram

. . If you don’t mask – you don’t get.

A post shared by Banksy (@banksy) on

Μόνο που αντί για απολυμαντικό υγρό ο εξοπλισμός του περιείχε τα απαραίτητα υλικά για να πραγματοποιήσει τη νέα του καλλιτεχνική παρέμβαση η οποία, για μία ακόμη φορά, είχε έντονο κοινωνικό χαρακτήρα.

Δεν αναγνώρισαν την υπογραφή του Banksy και καθάρισαν το έργο του

Ωστόσο, μέχρι να ανεβάσει το βίντεό του στα social media, για να το δεί όλος ο κόσμος, οι υπάλληλοι καθαρισμού του μετρό είχαν καθαρίσει ήδη τα γκράφιτι!

Όπως ανακοίνωσε το Transport for London (TfL), οι εργαζόμενοι καθαρισμού δεν αναγνώρισαν την υπογραφή του Banksy και το αφαίρεσαν. Οι καθαρισμοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν εντατικοποιηθεί λόγω του κοροναϊού.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύονται αυστηρά τα γκράφιτι στα ΜΜΜ.

Αν μη τι άλλο, οι υπάλληλοι καθαρισμού ήταν συνεπείς στη δουλειά τους!

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024