Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υφαντής στο MEGA: Η Αγία Σοφία επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τη Δύση

Υφαντής στο MEGA: Η Αγία Σοφία επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τη Δύση

Ο κ. Υφαντής χαρακτήρισε «χλιαρές» τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας στην απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία, σημειώνοντας ότι οι αντιδράσεις θα είναι ισχυρότερες αν ο τούρκος πρόεδρος δημιουργήσει γεωπολιτικό ζήτημα στη Μεσόγειο

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Κώστας Υφαντής, καθηγητής διεθνών σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου, σχετικά με τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις.

Ο κ. Υφαντής χαρακτήρισε «χλιαρές» τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας στην απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία, σημειώνοντας ότι οι αντιδράσεις θα είναι ισχυρότερες αν ο τούρκος πρόεδρος δημιουργήσει γεωπολιτικό ζήτημα στη Μεσόγειο.

«Άλλα είναι τα ζητήματα που ενδεχομένως θα δούμε μια πιο ισχυρή αντίδραση της Δύσης. Τα ζητήματα γεωπολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο είναι αυτά που μονοπωλούν την ατζέντα».

Ο καθηγητής σημείωσε πως το ζήτημα της Αγίας Σοφίας έρχεται δεύτερο στην ατζέντα της Ευρώπης, αφού υπάρχουν άλλα φλέγοντα ζητήματα, όπως η Λιβύη και η Συρία. «Η Αγία Σοφία προκαλεί απογοήτευση και επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τη Δύση, αλλά μέχρι εκεί. Δεν πρόκειται κανένας να ξοδέψει πολιτικό κεφάλαιο όταν είναι ανοιχτά τόσα ζητήματα στην περιοχή, όπως η Λιβύη και η Συρία».

Ερωτηθείς αν η Τουρκία θα ξεδιπλώσει όλη τη «βεντάλια» των διεκδικήσεών της και θα προχωρήσει στα σχέδιά της, όπως οι έρευνες και οι γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Υφαντής τόνισε πως οι κινήσεις του τούρκου προέδρου διαγράφουν μια τέτοια πορεία.

«Αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024