Γιάννα Αγγελοπούλου για Αγία Σοφία : Θλίψη και οργή προκαλεί η απόφαση
Η «μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί εκθέτει την Τουρκία και συνιστά προσβολή της ιστορίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.
«Θλίψη και οργή» προκαλεί η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τονίζει με ανάρτησή της σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.
«Εκθέτει την Τουρκία»
Στην ανάρτησή της η κυρία Αγγελοπούλου τονίζει ότι «[η] μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί εκθέτει την Τουρκία και συνιστά προσβολή της ιστορίας, της οικουμενικότητας του μνημείου και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι μια απόφαση που προκαλεί θλίψη και οργή».
Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί εκθέτει την Τουρκία και συνιστά προσβολή της ιστορίας, της οικουμενικότητας του μνημείου και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι μια απόφαση που προκαλεί θλίψη και οργή.#Αγια_Σοφια#HagiaSophia
— Gianna Angelopoulos (@GAngelopoulou) July 10, 2020
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.