Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για τον αστυνομικό που φέρεται να εμπόδισε σύλληψη διαδηλωτή

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για τον αστυνομικό που φέρεται να εμπόδισε σύλληψη διαδηλωτή

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Χρυσοχοΐδης κρύβεται» - Τι απαντούν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σκληρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια της Πέμπτης στο Σύνταγμα, καθώς και για το περιστατικό με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που φέρεται να εμπόδισε συνάδελφό του από το να συλλάβει διαδηλωτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω υπαστυνόμος παρουσιάστηκε στην Κρατική Ασφάλεια, όπου έδωσε τις δικές του εξηγήσεις και τώρα δίνει κατάθεση που θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας διέταξε την κράτηση του αστυνομικού. Νωρίτερα έγινε γνωστό πως σχηματίστηκε ποινική δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για την υπόθεση. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι έχει επίσημη ενημέρωση πως έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου αξιωματικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα είχε αναφέρει ότι «το πλαστό αφήγημα περί «αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου» […] πρόκειται για ένα ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Χρυσοχοΐδης κρύβεται»

Για «υπεκφυγή» κατηγορεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι απέρριψε το αίτημα συνάντησης με αντιπροσωπεία του κόμματος.

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μπορεί να κρύβεται από τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αλλά δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης απέρριψε το αίτημα για συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από τον γραμματέα της Κ.Ε και βουλευτή Επικρατείας, Πάνο Σκουρλέτη, τους βουλευτές Θεόδωρο Δρίτσα και Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον πρώην αν. υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Ρήγα, προκειμένου να τεθούν υπόψη του συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο που έδρασε χθες η ΕΛΑΣ στο Σύνταγμα, επιτιθέμενη στους διαδηλωτές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνδικαλιστικών φορέων και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Σε περιπτώσεις όπως αυτή, όπου θέματα δημοκρατίας αξιώνουν απαντήσεις και ξεκάθαρες τοποθετήσεις, η σιωπή «δεν είναι χρυσός», αλλά υπεκφυγή», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Η πολιτική επιλογή της καταστολής από την πλευρά της κυβέρνησης και, κατά τα φαινόμενα, του αρμόδιου υπουργού, είναι καταδικασμένη να αποτύχει».

Τι απαντά η Κατεχάκη: «Γέμισαν πάλι τον ανεμιστήρα με τη συνηθισμένη λάσπη – Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνος του στον κατήφορο»

«Η χθεσινή δράση της Αστυνομίας είναι μια νίκη της νομιμότητας. Προστάτεψε την πόλη… Το σχέδιο των “αναρχικών” ήταν να κάψουν την πόλη, να διαλύσουν τη συγκέντρωση… Έγινε δολοφονική επίθεση… Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνος του σε αυτό τον κατήφορο, στο κυνήγι και την αναβίωση του παρελθόντος… Η σελίδα γύρισε στην λογική», αναφέρει μεταξύ άλλων το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε μια σκληρή ανακοίνωση- απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της χτεσινής διαδήλωσης.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης αναφορά στον αξιωματικό της ΕΛΑΣ που είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ και φέρεται να εμπόδισε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, που επιτέθηκε σε μέλη της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο οποίος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στο αυτόφωρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο αποσπασμένος στη φύλαξη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ αξιωματικός «χειροδίκησε κατά συναδέλφου του και απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, που είχε επιτεθεί σε μέλη της ομάδας Δράση. Και ας διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίστηκε και σχηματίστηκε εναντίον του δικογραφία. Με εντολή Εισαγγελέα κρατείται και παραπέμπεται αύριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για δολοφονική επίθεση κουκουλοφόρων και για κινήσεις τακτικής από την ΕΛ.ΑΣ. για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Γέμισαν πάλι τον ανεμιστήρα με τη συνηθισμένη λάσπη. Η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε, προστατεύθηκε. Διαλύθηκαν οι ομάδες με τις μολότοφ. Δεν υπήρξε, παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, περίπτωση άσκησης βίας  σε διαδηλωτή. Δεν υπάρχει πέρα από κάποια λίστα συμμετεχόντων που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, καμιά συγκεκριμένη καταγγελία, ούτε πειστήριο» τονίζει ακόμη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κατά Βούτση «προβοκάτορας» του walkie talkie, είναι αστυνομικός σε υπηρεσία, που συντόνιζε τις δυνάμεις. Η κατάφωρη αστυνομική βία της Ρ. Δούρου είναι μια φωτογραφία αμυχών στα πόδια, χωρίς αναφορά. Φυσικά δεν είδε η Ρ. Δούρου, ούτε άλλος στον ΣΥΡΙΖΑ το καμένο από μολότοφ κράνος που προστάτεψε έναν αστυνομικό από τα χειρότερα. Έχει μόνο εγκαύματα στο πρόσωπο.

Το «όργιο καταστολής» είναι οι 90 μολότοφ που δέχθηκαν και η προσπάθεια της Αστυνομίας να απωθηθούν και συλληφθούν οι «αναρχικοί». Η χθεσινή δράση της Αστυνομίας είναι μια νίκη της νομιμότητας. Προστάτεψε την πόλη. Περιφρούρησε τη συγκέντρωση. Σε πείσμα όσων φαντάζονται εκτροπές, βία και προβοκάτσιες.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τόσα ψέματα για την αστυνομία; Γιατί με κάθε ευκαιρία, αντιστρέφει την πραγματικότητα, κατασκευάζει σενάρια κατάχρησης εξουσίας και ανακαλύπτει δράσεις εναντίον του; Τελικά τι συμβαίνει; Χρειάζεται  αναρχικούς,  βία, αναμπουμπούλα, τα φαντάσματα και τα στερεότυπα άλλων επώδυνων εποχών για να βρει εχθρό ο ΣΥΡΙΖΑ, να νομιμοποιήσει τις απόψεις του και να δικαιολογήσει τη στάση του;

Είναι μόνος του σε αυτό τον κατήφορο, στο κυνήγι και την αναβίωση του παρελθόντος. Δεν έχει η Ελλάδα καμιά πολυτέλεια να ζει στο χθες και να ξύνει υπαρκτές μεν, αλλά παλιές πληγές. Η σελίδα γύρισε σε μια Δημοκρατία με αντιπάλους χωρίς εχθρούς, που θέλει κουράγιο, ανοχή, μέτρο, ψυχραιμία και δύναμη. Η σελίδα γύρισε στη λογική. Μέσα κι έξω από τη Βουλή».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024