Για να υποστηρίξει το κίνημα Black Lives Matter, ο Virgil Abloh συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες και σχεδιαστές σε δημοπρασία που διοργανώνει η Design Yard Sale (DYS) με σκοπό τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για οργανώσεις που υποστηρίζουν την καταπολέμηση του ρατσισμού.

Ο Abloh θα προσφέρει μια ειδικής κατασκευής καρέκλα MARKERAD από τη συνεργασία του με το ΙΚΕΑ, με σχέδια στο στυλ μαύρου μαρκαδόρου που είναι σήμα κατατεθέν του δημιουργού, μαζί με το όνομά του και το όνομα του συλλέκτη που θα την αποκτήσει.

Άλλοι συμμετέχοντες σχεδιαστές και δημιουργοί που συμμετέχουν στη δημοπρασία είναι οι Benjamin Edgar Gott, Jerome Byron, Snarkiteture, Jeffrey Halstead και οι Oana Stanescu και Dong Ping Wong, δύο αρχιτέκτονες με έδρα τη Νέα Υόρκη, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν σχεδιάσει διάφορα καταστήματα λιανικής του brand του Virgil Ablhoh Off-White.

«Η ενεργή προσπάθεια κατά του ρατσισμού πρέπει να συνεχιστεί σε διαφορετικές μορφές, σε διαφορετικά μέτωπα» δήλωσε η Stanescu. «Η διάθεση από τη DYS όλων των εσόδων από τη δημοπρασία στις Bail Project και Colloquate είναι ένας άμεσος τρόπος τόσο για την υποστήριξη αυτών των σημαντικών οργανώσεων, όσο και για τη διάδοση της σημασίας της αντιρατσιστικής τους αποστολής. Λέει με πολλούς τρόπους ότι τέτοιες άμεσες δράσεις στον τομέα της αρχιτεκτονικής προέρχονται και οργανώνονται από σπουδαστές και ελπίζω ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι μόνο η αρχή» ανέφερε.

Η δημοπρασία σύμφωνα με το ΑΠΕ βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει έναν μήνα, με αρχική προσφορά για την καρέκλα του Abloh από το προσωπικό του αρχείο, το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Στη δημοπρασία πωλείται επίσης το βιβλίο African Modernism για την αρχιτεκτονική στη Γκάνα, στη Σενεγάλη, στην Κένυα, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στη Ζάμπια, καθώς και ψηφιακό ένα κολάζ του Alan Maskin που παρουσιάζει το Frye Art Museum, Σιατλ.

«Η πρόσφατη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ προκάλεσε ένα νέο κύμα μαζικών διαμαρτυριών ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα προς τη μαύρη κοινότητα. Η φυλετική αδικία και η ανισότητα είναι μια μάχη αιώνων που δίνει η μαύρη κοινότητα» αναφέρουν οι διοργανωτές της δημοπρασίας.

«Δεν είμαστε ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή πολιτικοί, αλλά ως σχεδιαστές από κοινότητες μειονοτήτων και σπουδαστές θέλουμε να συνεισφέρουμε στο κίνημα με όποιο μικρό τρόπο μπορούμε. Για το σκοπό αυτό, σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας – τον σχεδιασμό – για να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους στα χέρια των ηγετών των οργανώσεων και να τους αφήσουμε να κάνουν ό, τι κάνουν καλύτερα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών της δημοπρασίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο