Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρπόλησαν και δεύτερο άγαλμα των Τραμπ στη Σλοβενία

Πυρπόλησαν και δεύτερο άγαλμα των Τραμπ στη Σλοβενία

Ξυλόγλυπτο άγαλμα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ πυρπολήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Σλοβενία. Πριν μερικούς μήνες είχε καεί και μεγάλο ξύλινο άγαλμα που έμοιαζε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ξυλόγλυπτο άγαλμα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ (κεντρική φωτογραφία Reuters) πυρπολήθηκε κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα της Σέβνιτσα στη Σλοβενία, το βράδυ της 4ης Ιουλίου, καθώς οι Αμερικανοί γιόρταζαν την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, δήλωσε ο καλλιτέχνης που παρήγγειλε το γλυπτό.

«Θέλω να μάθω γιατί το έκαναν»

Ο Μπραντ Ντάουνι, αμερικάνος καλλιτέχνης με έδρα το Βερολίνο, δήλωσε στο Reuters ότι απομάκρυνε το μαυρισμένο και παραμορφωμένο γλυπτό ανθρωπίνων διαστάσεων, μόλις τον ενημέρωσε η αστυνομία για το συμβάν στις 5 Ιουλίου.

«Θέλω να μάθω γιατί το έκαναν», δήλωσε ο Ντάουνι, ο οποίος ήλπιζε ότι το άγαλμα θα ενθάρρυνε ένα διάλογο για την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας το καθεστώς της Μελάνια Τραμπ ως μετανάστριας παντρεμένης με πρόεδρο που ορκίστηκε για μείωση της μετανάστευσης.

Στην Ουάσιγκτον, το γραφείο της Μελάνια Τραμπ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει σκληρή γραμμή σε όποιον καταστρέφει ή βανδαλίζει ιστορικά μνημεία των ΗΠΑ, εν μέσω πολιτικού ακτιβισμού ενάντια στη φυλετική αδικία σε ολόκληρη τη χώρα.

Υπέβαλε μήνυση

Ο 39χρονος Ντάουνι δήλωσε ότι υπέβαλε μήνυση στην αστυνομία και θα ήθελε να μιλήσει με τους δράστες, αν βρεθούν, για ταινία που προετοιμάζει πριν την έκθεσή του που πρόκειται να ανοίξει στη Σλοβενία τον Σεπτέμβριο.

«Η έρευνα σε αυτήν την υπόθεση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, οπότε δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες », δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Αλένκα Ντρένικ στο Reuters.

Το ξύλινο γλυπτό απεικόνιζε την εμφάνιση της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του συζύγου της, το 2018.

Το έργο ανατέθηκε στον σλοβένο καλλιτέχνη, Αλες Ζούπεβτς και σχεδιάστηκε από τον Ντάουνι.

Τον Ιανουάριο, μεγάλο ξύλινο άγαλμα που έμοιαζε με τον Ντόναλντ Τραμπ (φωτογραφία AP, κάτω), το οποίο σχεδιάστηκε από τοπικό καλλιτέχνη πέρυσι, κάηκε στην πόλη Μοράβτζε της Σλοβενίας, ανατολικά της πρωτεύουσας Λιουμπλιάνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024