Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Έκρυβαν πρόσφυγες σε φορτηγό με καρπούζια - Θα τους περνούσαν παράνομα στην Ιταλία

Πάτρα: Έκρυβαν πρόσφυγες σε φορτηγό με καρπούζια – Θα τους περνούσαν παράνομα στην Ιταλία

Από την πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διακριβώθηκε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε συστηματικά στο πεδίο της παράνομης διακίνησης και προώθησης μεταναστών στο εξωτερικό.

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου – προώθησης πολιτών τρίτων χωρών από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που εκτυλίχθηκε σε διάφορες περιοχές, από προχθές (Δευτέρα 6 Ιουλίου) και ολοκληρώθηκε στην Πάτρα, χθες (Τρίτη 7 Ιουλίου).

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν (7) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, (6 ημεδαποί και αλλοδαπός), ενώ αναζητούνται άλλα (11) μέλη της (7 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί). Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση -αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά τον εντοπισμό 20 μεταναστών, σε ειδική κρύπτη εντός φορτηγού – τράκτορα με επικαθήμενο θάλαμο ψυγείου, φορτωμένου με καρπούζια, το οποίο αφίχθη στο λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ιταλία.

Κατασχέθηκε το φορτηγό – τράκτορας, το οποίο δηλώνεται ως ιδιοκτησία ατόμου που έχει αποβιώσει από το έτος 2016, ενώ συνελήφθησαν και οι εντοπισθέντες στην κρυπτή αλλοδαποί.

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν (1.030) ευρώ, (2) εισιτήρια επιβατών, (15) κινητά τηλέφωνα, (4) τραπεζικές κάρτες, σφραγίδα και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Από την πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διακριβώθηκε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε συστηματικά στο πεδίο της παράνομης διακίνησης και προώθησης μεταναστών στο εξωτερικό, έχοντας διαρκή δράση, κεντρική διάρθρωση και καθορισμένους ρόλους για την επίτευξη των σκοπών της, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η εγκληματική οργάνωση – μόνο τον τελευταίο χρόνο – πραγματοποίησε ή επιχείρησε τουλάχιστον άλλες (7) περιπτώσεις εξόδου – προώθησης αλλοδαπών από τη χώρα μας, με τη χρήση ρυμουλκούμενων οχημάτων, μέσω των λιμένων Πατρών και Ηγουμενίτσας, ενώ σε μία περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ιστιοφόρο από ακτή της Λευκάδας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024