Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι σώζουν το «γόητρο» της Μυκόνου;

Ποιοι σώζουν το «γόητρο» της Μυκόνου;

Η Μύκονος τελικά είναι άδεια; Τι πραγματικά συμβαίνει με το κατάλευκο Νησί των Ανέμων; Οι τουρίστες εξαφανίστηκαν λες και τους άγγιξε το… ραβδάκι κάποιας κακιάς μάγισσας, με σκοπό να τους κρατήσει μακριά. Eτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν τουριστικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Το κοσμοπολίτικο νησί δεν είναι εντελώς άδειο, ούτε όμως παρουσιάζει […]

Η Μύκονος τελικά είναι άδεια; Τι πραγματικά συμβαίνει με το κατάλευκο Νησί των Ανέμων; Οι τουρίστες εξαφανίστηκαν λες και τους άγγιξε το… ραβδάκι κάποιας κακιάς μάγισσας, με σκοπό να τους κρατήσει μακριά. Eτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν τουριστικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Το κοσμοπολίτικο νησί δεν είναι εντελώς άδειο, ούτε όμως παρουσιάζει τις εικόνες που συνηθίζαμε να βλέπουμε όλες τις προηγούμενες χρονιές. Εικόνες εντυπωσιακές με χιλιάδες επισκέπτες να τριγυρίζουν στα δρομάκια, να κάνουν shopping, να επισκέπτονται τις γραφικές παραλίες.

Συνηθίζουμε να λέμε ότι αν επιθυμείς να «πάρεις» τον ακριβή σφυγμό της Μυκόνου, τότε πρέπει να επισκεφθείς απογευματινή ώρα, την πανέμορφη Μικρή Βενετία. Στη συγκεκριμένη μοναδική αυτή περιοχή, όπου τα σπίτια βρίσκονται μέσα στο νερό (όπως και στη μυθιστορηματική πόλη της Ιταλίας), σπεύδουν χιλιάδες τουρίστες για να παρακολουθήσουν το ηλιοβασίλεμα. Σε κανένα άλλο μέρος του νησιού δεν μπορείς να έχεις αυτή τη θέα. Ο ήλιος παίρνει ένα πορτοκαλόχρυσο χρώμα και βυθίζεται σιγά σιγά στα μαβιά νερά. Οι επισκέπτες από όλο τον πλανήτη, καθισμένοι στα λευκά πεζούλια ή τα café και μπαράκια με ένα κοκτέιλ στο χέρι, παρακολουθούν ενθουσιασμένοι το θέαμα. Μοιάζει πραγματικά με πίνακα ζωγραφικής…

Οι πλούσιοι τουρίστες, τα σκάφη, τα resorts…

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η Μύκονος δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Καμία σχέση με άλλες εποχές όταν δεν μπορούσες να κυκλοφορήσεις από τον πολύ κόσμο στα Ματογιάννια ή να βρεις κάποια ξαπλώστρα ή έστω μια… γωνίτσα στα beach bars. Οι επιχειρηματίες οι οποίοι όμως δραστηριοποιούνται στο νησί, υποστηρίζουν ότι κάποιοι συνάδελφοί τους (ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες εστιατορίων, café, boutiques κ.λπ.) θα ωφεληθούν ακόμα και σε μια τέτοια κακή τουριστικά σεζόν. Είναι αυτοί οι οποίοι απευθύνονται στα υψηλά εισοδήματα. Επισκέπτες με βαριά πορτοφόλια. Ανθρωποι από διάφορες περιοχές του πλανήτη οι οποίοι συνεχίζουν να φθάνουν με mega yachts, μένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία και κάνουν σημαντικό shopping. Αυτοί κινούν εντυπωσιακά το χρήμα στο νησί και «διασώζουν» καταστάσεις. Οι περισσότεροι (οι πραγματικά σοβαροί) είναι χαμηλών τόνων. Υπάρχουν πάντα βέβαια και εκείνοι οι οποίοι στη δύσκολη εποχή του κορωνοϊού τα «σπάνε» γύρω από ατέλειωτα μπουκάλια Armand de Brignac. Συνήθως είναι Αραβες ή Ρώσοι. Αρκετά ξενοδοχεία παρ’ όλα αυτά παραμένουν κλειστά. Το πολυτελές resort «Santa Marina» άνοιξε πάντως στον Ορνό, με πολλά σκάφη (φαντασμαγορικά φωτισμένα το βράδυ) να έχουν δέσει εκεί.

Ο Κάνιε, το Μουσείο, τα γεγονότα…

Ο Κάνιε Γουέστ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Προεδρία των ΗΠΑ, έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη του μεγαλοεπιχειρηματία Ελον Μασκ. Επειτα από όλα αυτά περιμένουμε την επίσκεψη του super star της διεθνούς μουσικής σκηνής και της μόδας στην Ελλάδα και τη Μύκονο. Εκεί όπου πριν από λίγα χρόνια είχε σπεύσει η σύζυγός του Κιμ Καρντάσιαν και οι αδελφές της, για τα γυρίσματα του προσωπικού τους τηλεοπτικού reality. Ο Κάνιε θα μπορούσε όπως όλοι οι… πολιτικοί να επισκεφθεί (για να… λάβει κάποιο κύρος) το δημοφιλέστατο Μουσείο της Ακρόπολης και το πολύ καλό εστιατόριο του Museum που έκανε μια «επανεκκίνηση» με εντυπωσιακό τρόπο. Κάτι αρχίζει πάντως να «κινείται» γύρω από την κοινωνική ζωή. Μικρά γεγονότα κυρίως. Περιμένουμε τις παραστάσεις στο Ηρώδειο, την Επίδαυρο (δύο αλλά καλές) και το γκαλά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024