Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θετικός στον κοροναϊό ο Μπολσονάρο - Με... κοκτέιλ φαρμάκων η «θεραπεία»

Θετικός στον κοροναϊό ο Μπολσονάρο – Με… κοκτέιλ φαρμάκων η «θεραπεία»

Θετικός στον κοροναϊό διαγνώστηκε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπολσονάρο είχε αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα της νόσου

Θετικός στον κοροναϊό διαγνώστηκε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπολσονάρο είχε αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα της νόσου.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας επιβεβαίωσε στο NBC News ότι ο Μπολσονάρο αισθάνθηκε αδιαθεσία και ανέβασε υψηλό πυρετό. Ο ίδιος βρέθηκε θετικός στον ιό μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων, ανακοίνωσε το προεδρικό παλάτι.

Ο 65χρονος πρόεδρος της Βραζιλίας έχει συχνά υποβαθμίσει την πανδημία και έχει κατ΄ επανάληψη παραβιάσει την κοινωνική αποστασιοποίηση, ακόμη και όταν η Βραζιλία έγινε η δεύτερη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής συνέντευξής του στο CNN. «Μόλις βρέθηκα θετικός» είπε ο Μπολσονάρο, προσθέτοντας πως έχει ήδη ξεκινήσει να παίρνει υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη.

«Είχα κομάρες, πυρετό, λίγη κόπωση και ομολογώ ότι αν είχα πάρει χλωροκίνη προληπτικά, θα ήμουν πολύ καλά, χωρίς να έχω κάποιο σύμπτωμα» δήλωσε ο Μπολσονάρο. Σήμερα, ο βραζιλιάνος πρόεδρος δήλωσε πως ένιωθε «απολύτως καλά».

Όταν χαρακτήριζε τον ιό «γριπούλα»

Ο ακροδεξιός ηγέτης υποτίμησε το προηγούμενο διάστημα την απειλή της πανδημίας, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «γριπούλα». Μάλιστα, απαίτησε από τους συμπολίτες του να «μην την κοπανάνε» εξαιτίας του κοροναϊού, ενώ εναντιώθηκε στα μέτρα περιορισμού που εφαρμόζονται.

«Δεν πρέπει να την κοπανάτε μπροστά σε αυτό τον ιό, πρέπει να τον αντιμετωπίζετε με ψηλά το κεφάλι, ο Θεός είναι μαζί μας» βροντοφώναζε ο αρχηγός του κράτους απευθυνόμενος σε χριστιανούς που διαδήλωναν εναντίον της άμβλωσης μπροστά στο προεδρικό μέγαρο.

«Έγκλημα» τα μέτρα κατά της πανδημίας

Επίσης, ο πρόεδρος της Βραζιλίας έχει ξεδιπλώσει την άκρως επικίνδυνη στρατηγική στην αντιμετώπιση της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός, προτάσσοντας την οικονομία και όχι τις ζωές των πολιτών.

Ο Μπολσονάρο, πολλοί από το περιβάλλον του οποίου έχουν προσβληθεί από τον SARS Cov-2, χαρακτήριζε το προηγούμενο διάστημα «έγκλημα» τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας και «εγκληματίες» τους κυβερνήτες πολιτειών και τους δημάρχους των μεγαλύτερων πόλεων επειδή παίρνουν τέτοια μέτρα.

«Άλλοι ιοί έχουν σκοτώσει πολύ περισσότερους απ’ αυτόν και δεν έγινε τόση φασαρία» υποστήριζε ο ακροδεξιός πρόεδρος σε δημοσιογράφους έξω από την επίσημη κατοικία του. «Αυτό που κάνουν κάποιοι δήμαρχοι και κυβερνήτες είναι έγκλημα. Καταστρέφουν τη Βραζιλία» με αυτή την «πολιτική της καμένης γης».

«Αν δεν επιστρέψουμε στη δουλειά, η Βραζιλία μπορεί να αντιμετωπίσει εκτροπή από τη δημοκρατική ομαλότητα» προσέθετε.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024