Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fake news από την Τουρκία: Μαζεύει υπογραφές να δικαστεί η Ελλάδα για νεκρούς πρόσφυγες

Fake news από την Τουρκία: Μαζεύει υπογραφές να δικαστεί η Ελλάδα για νεκρούς πρόσφυγες

Νέο παραλήρημα από την Τουρκία η οποία επιχειρεί να βάλει και πάλι στο κάδρο το προσφυγικό, εκτοξεύοντας απειλές και fake news εναντίον της Ελλάδας

Νέο παραλήρημα από την Τουρκία η οποία επιχειρεί να βάλει και πάλι στο κάδρο το προσφυγικό, εκτοξεύοντας απειλές και fake news εναντίον της Ελλάδας.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, κάνει λόγο για νεκρούς πρόσφυγες στον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο και ανακοινώνει ότι η Τουρκία μαζεύει υπογραφές εναντίον της Ελλάδας επί του θέματος.

Συγκεκριμένα, σε tweet του υποστηρίζει πως «οι ελληνικές αρχές διαψεύδουν ότι σκοτώθηκαν πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 100 υπογραφές για να διερευνηθεί το ζήτημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους» προσθέτει.

Δείτε την ανάρτηση του τούρκου αξιωματούχου

Τουρκία: Αναχαιτίστηκε πλοίο με 300 πρόσφυγες προς την Ελλάδα

Νωρίτερα, η τουρκική ακτοφυλακή αναχαίτισε ένα δεξαμενόπλοιο το οποίο μετέφερε σχεδόν 300 πρόσφυγες και μετανάστες που ήθελαν να φτάσουν στην Ελλάδα, ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές, προσθέτοντας πως συνελήφθησαν οκτώ ύποπτοι ως διακινητές ανθρώπων.

Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Σμύρνης, συνελήφθησαν 276 μετανάστες και οκτώ άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι ότι οργάνωσαν το ταξίδι, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους 59 παιδιά και 46 γυναίκες, προέρχονταν από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Μπανγκλαντές, τη Σομαλία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Ιράν. Το πλοίο μέσα στο οποίο βρίσκονταν αναχαιτίσθηκε λίγο πριν αποπλεύσει.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024