
Πολιτικός σεισμός από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα
Τις νέες αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα και τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά σχολίασαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Μανιάτης από την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», Τάσος Παππάς από την «Εφημερίδα των Συντακτών» και Μάκης Πολλάτος από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Τις νέες αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα και τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά σχολίασαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Μανιάτης από την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», Τάσος Παππάς από την «Εφημερίδα των Συντακτών» και Μάκης Πολλάτος από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Σχετικά με τις πολλές και διαφορετικές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και οι οποίες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκουν τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά (καταγγελίες Καλογρίτσα-Μιωνή), ο Δ. Μανιάτης σημείωσε πως όλα αυτά πρέπει να διερευνηθούν και να αξιολογηθούν και κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά.
Έθεσε το θέμα της φερεγγυότητας ορισμένων προσώπων και διερωτήθηκε πώς ανθρωποι που μέχρι χθες για κάποιους ήταν «αφερέγγυοι», σήμερα είναι «φερέγγυοι». Αναφερόμενος ειδικότερα στον κ. Χρ. Καλογρίτσα, σχολίασε με νόημα ότι «ο κ. Καλογρίτσας ήταν για ένα μεγάλο διάστημα αφερέγγυος, όσο η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση».
Για το ζήτημα της φερεγγυότητας μίλησε και ο Τ. Παππάς. Σχετικά με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σ. Μιωνή, είπε πως «ενώ ο Χρ. Καλογρίτσας θεωρείτο αναξιόπιστος και αφερέγγυος από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, τώρα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Λοβέρδος είναι πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα».
Για την ώρα πάντως, όπως συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος, ο κ. Ν. Παππάς δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι. Παρόλο που «έχει υπογράψει περίπου 3.000 υπουργικές αποφάσεις, δεν έχει κατηγορηθεί για διασπάθιση δημόσιου χρήματος».
Για τους εν γένει χειρισμούς και το πολιτικό ύφος του κ. Παππά, έκανε λόγο για «ερασιτεχνισμό», καθώς όπως είπε δεν υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενη εμπειρία διακυβέρνησης ανάλογη των κομμάτων που ήταν τόσα χρόνια στην εξουσία.
Η Δικαιοσύνη ωστόσο, συμπλήρωσε, θα πρέπει να παρέμβει και για το παραδικαστικό και παρα-αστυνομικό κύκλωμα που άρχισε να διερευνάται στα τέλη 2015 με εντολή Τσίπρα, και για το οποίο «υπάρχουν νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ, στις οποίες εμπλέκονται πρώην υπουργοί της ΝΔ και νυν βουλευτές της ΝΔ για παιδεραστία».
Ο Μ. Πολλάτος αναφερόμενος στις τελευταίες αποκαλύψεις τόνισε πως όλοι αναμένουν από την Δικαιοσύνη και τους επικεφαλής των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών να τις διερευνήσουν.
Υπενθύμισε δε πως η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε να πείσει άπαντες ότι η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν αδιάβλητη και αντικειμενική. «Τι έχουν να πουν οι άνθρωποι που στελέχωναν το τότε Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για αυτές τις διαδικασίες;» αναρωτήθηκε.
Η συζήτηση περιστράφηκε και στο πόσο ένας υπουργός μπορεί να λειτουργεί σε καίρια και εθνικά θέματα εν αγνοία του πρωθυπουργού.
Για την λίστα για την καμπάνια του κοροναϊού στα ΜΜΕ, και οι τρεις συμφώνησαν πως η λίστα θα έπρεπε να έχει δοθεί στη δημοσιότητα πολύ νωρίτερα, ενώ θέμα τίθεται για κάποια μέσα ως προς τα κριτήρια με τα οποία έλαβαν χρήματα.
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
- Στις φλόγες λεωφορείο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Γιατί περνάμε τόσες ώρες με τα smartphones «αγκαλιά»;
- Θερινές εκπτώσεις: Χαμηλές προσδοκίες από τους εμπόρους – Τι ζητούν από την κυβέρνηση
