Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου

Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου

Ποια είναι τα στελέχη που εμπιστεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι οι μισοί υπουργοί αγωνιούν για το πώς θα βγει το καλοκαίρι, πώς δηλαδή θα πάει ο τουρισμός με τον απειλητικό κορωνοϊό δίπλα μας, και οι άλλοι μισοί για τη θέση τους στο κυβερνητικό σχήμα. Τα εύσημα που απένειμε ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή κατά τη διάρκεια επίβλεψης των κατεδαφίσεων των παλαιών κτισμάτων στο Ελληνικό απάλλαξαν ορισμένους από την όποια αγωνία. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη σκληρή δουλειά για την έναρξη των εργασιών της επένδυσης από τους Αδωνι Γεωργιάδη, Γιώργο Γεραπετρίτη, Γρηγόρη Δημητριάδη και Λίνα Μενδώνη.

Οι άνθρωποι του Κυριάκου

Ας γνωρίζουν ωστόσο οι υπουργοί ότι ο Πρωθυπουργός αποδίδει εξαιρετική σημασία στο επιτελικό σχήμα που έχει συγκροτήσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό είναι για εκείνον η βάση διακυβέρνησης. Κεντρικό πρόσωπο σε αυτό, όπως μαρτυρούν οι γνωρίζοντες, είναι ο οικονομικός του σύμβουλος Αλέξης Πατέλης. Ο Πρωθυπουργός, αλλά και όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του, εκθειάζουν τις ικανότητες και δυνατότητές του. Αναζητήσαμε το παρελθόν του και διαπιστώσαμε ότι ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού παρείχε επί 10 χρόνια συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πλήθος διεθνών επενδυτών.

Διέθετε την υπερκερδοφόρο ομώνυμη διεθνή συμβουλευτική εταιρεία Patelis Macro, την οποία έκλεισε για να προσφέρει απερίσπαστος τις υπηρεσίες του στον Πρωθυπουργό. Οπως μας είπε διακεκριμένο τραπεζικό στέλεχος, «ο Αλεξ άφησε πολλά λεφτά πίσω του για να υπηρετήσει τον Μητσοτάκη». Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και «ο ρόλος του υπερβαίνει κατά πολύ τον τίτλο του οικονομικού συμβούλου που φέρει».

Αλλά πέραν αυτών ο Πρωθυπουργός οργανώνει σε βάθος και τις δυνάμεις που τον βοηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πληροφορούμαστε λοιπόν ότι το προσεχές διάστημα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο Θανάσης Μπακόλας, ένα πρόσωπο που βρίσκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη, ήδη από την περίοδο που βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Ο κ. Μπακόλας, ο οποίος θα έχει έναν άτυπο ρόλο διαμόρφωσης δικτύου επαφών τόσο στους κοινοτικούς θεσμούς όσο και στην ευρύτερη «φούσκα» (bubble) των Βρυξελλών, έχει επίσης άριστη γνώση του μιντιακού τοπίου, ενώ ο ρόλος του στην επικοινωνιακή διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης του περασμένου Μαρτίου στον Εβρο υπήρξε ουσιαστικός.

Ο κ. Μπακόλας, όπως λένε οι γνωρίζοντες, συντονίζεται άριστα με ένα άλλο πρόσωπο των Βρυξελλών. Με τον Ιωάννη Βράιλα, μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), ο οποίος κινείται άνετα στη βελγική πρωτεύουσα από την πρώτη στιγμή της θητείας του εκεί. Συνδυασμένα η αλλαγή αξιολογείται ως ιδιαιτέρως κρίσιμη, σε σχέση με τα κρατούντα κατά το πρόσφατο παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο προκάτοχός του Ανδρέας Παπασταύρου οδεύει προς την Πρεσβεία του Ισλαμαμπάντ.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024