Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ναυάγιο Σάμινα: Ξεκινούν οι διαδικασίες για ανέλκυση του πλοίου

Ναυάγιο Σάμινα: Ξεκινούν οι διαδικασίες για ανέλκυση του πλοίου

Nα υπάρξουν άμεσες ενέργειες έτσι ώστε να προστατευτεί κατ'αρχήν το θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέλκυση του ναυαγίου του «Εξπρές Σάμινα» αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, με τον δήμαρχο της Πάρου, Μάρκο Κωβαίο

Nα υπάρξουν άμεσες ενέργειες έτσι ώστε να προστατευτεί κατ’αρχήν το θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέλκυση του ναυαγίου του «Εξπρές Σάμινα» αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, με τον δήμαρχο της Πάρου, Μάρκο Κωβαίο.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πλακιωτάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Είχαμε μία χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τον δήμαρχο Πάρου, για ένα ζήτημα που ταλανίζει και απασχολεί την τοπική κοινωνία και αφορά το θαλάσσιο περιβάλλον του νησιού τα τελευταία 20 χρόνια.

Αποφασίστηκε να υπάρξουν άμεσες ενέργειες έτσι ώστε να προστατευτεί κατ’αρχήν το θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ παραλλήλως εκκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέλκυση του ναυαγίου του Εξπρές Σάμινα.

Ρυπαίνει με πίσσα και μαζούτ 20 χρόνια μετά

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχαν αποκαλύψει «Τα Νέα», σχεδόν είκοσι χρόνια μετά το πολύνεκρο ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα, το κουφάρι του πλοίου εξακολουθεί να ρυπαίνει: Τις τελευταίες ημέρες πετρελαιοκηλίδες έκαναν την εμφάνισή τους στην επιφάνεια της θάλασσας και πίσσα ξεβράστηκε σε παραλίες του νησιού προκαλώντας αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα parianostypos.gr, η μόλυνση έχει πάψει να είναι ένας ενδεχόμενος κίνδυνος. Είναι πλέον ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Στην επιφάνεια της θάλασσας εμφανίστηκαν πετρελαιοκηλίδες, ενώ στα βράχια κοντινών παραλιών ξεβράστηκε πίσσα!

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024