Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση Ιερώνυμου για την Αγιά Σοφιά: Οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να την μετατρέψουν σε τζαμί

Παρέμβαση Ιερώνυμου για την Αγιά Σοφιά: Οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να την μετατρέψουν σε τζαμί

Την εκτίμηση ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τη Βαλύρα Μεσσηνίας

Την εκτίμηση ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τη Βαλύρα Μεσσηνίας.

«Εκείνοι παίζουν με όποια παιχνίδια τύχουν στα χέρια τους. Είναι κι αυτό ένα παιχνίδι. Πιστεύω δεν θα το τολμήσουν» δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στο mesogeios tv.

Εν συνεχεία, σε ερώτηση για τη στάση της Εκκλησίας και της Πολιτείας στη διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επισήμανε ότι η αντιμετώπιση ήταν συνετή. «Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της και από ό,τι φάνηκε από την πορεία των πραγμάτων έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά. Να βοηθήσει ο Θεός να μην έχουμε ξανά τέτοιες δοκιμασίες» πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος προεξήρχε στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Θεοδώρου Σπηλιώτη, αδελφού του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευσταθίου, και πατέρα του πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Σπηλιώτη.

Νωρίτερα, του Όρθρου και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Μάνης Χρυσόστομος και Σιατίστης Αθανάσιος, ενώ εντός του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, εκτός του Αρχιεπισκόπου, οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Τριφυλίας Χρυσόστομος, Γόρτυνος Ιερεμίας, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024