Με επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στην Κρήτη.
Ο κ. Κικίλιας συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, οι βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, η διοίκηση του Νοσοκομείου και εκπρόσωποι των εργαζομένων.
O Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την εγκατάσταση στο ΓΝ Χανίων, εντός των προσεχών δύο εβδομάδων, μεγάλου μοριακού αναλυτή για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού.
Η δήλωση του κ. Κικίλια έχει ως εξής:
«Ο Νομός Χανίων έχει για εμάς στρατηγική σημασία.
Δείξαμε μέσα στην κρίση ότι σταθμίζουμε πρώτα και πάνω από όλα την αξία της ανθρώπινης ζωής και στηρίζουμε τους υγειονομικούς μας: γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, τραπεζοκόμους, καθαρίστριες, όλους.
Από τα Μέσα Ατομικής Προστασίας τα οποία είχαμε και δεν είχαν άλλες χώρες, μέχρι τα ιατρικά πρωτόκολλα, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, την αγάπη και τη στήριξη της Πολιτείας και της κοινωνίας σε αυτούς τους ανθρώπους.
Το δεύτερο στοίχημα είναι το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού. Εύχομαι καλή επιτυχία στο νησί – και θα την έχει – και στο Νομό Χανίων. Ένας πολύ όμορφος Νομός, ένας πολύ αγαπημένος τόπος.
Εκτός αυτά για τα οποία έχουμε φροντίσει ως Υγειονομική Περιφέρεια, Υπουργείο Υγείας και Διοίκηση του Νοσοκομείου, ανακοινώνω σήμερα ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα έχουμε και έναν μεγάλο μοριακό αναλυτή στο Νοσοκομείο Χανίων, έτσι ώστε να μπορεί πιο γρήγορα, άμεσα και με επιστημονικό τρόπο να γίνεται το testing στα Χανιά».
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).