Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολομβία : Οργή για το ταξίδι του γενικού εισαγγελέα στη διάρκεια της καραντίνας

Κολομβία : Οργή για το ταξίδι του γενικού εισαγγελέα στη διάρκεια της καραντίνας

Ο γενικός εισαγγελέας της Κολομβίας ταξίδεψε σε δημοφιλές νησί με την οικογένειά του ενώ ασκούσε επίσημα καθήκοντα και είχε επιβληθεί εθνική καραντίνα λόγω κοροναϊού.

Ο γενικός εισαγγελέας της Κολομβίας, Φρανσίσκο Μπαρμπόσα, αρνήθηκε χθες ότι ενήργησε ανάρμοστα παίρνοντας τη σύζυγό του, την κόρη του και τον φίλο της κόρης του στο νησί Σαν Αντρές της Καραϊβικής το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ ασκούσε επίσημα καθήκοντα.

Σε εθνικό lockdown

Η χώρα των Ανδεων παραμένει σε εθνικό lockdown που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε στα τέλη Μαρτίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Αν και ορισμένοι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει, οι αστικές και αεροπορικές μεταφορές παραμένουν κλειστές για τους πολίτες.

Ο Μπαρμπόσα είπε ότι η μικρή του κόρη τον συνόδευσε στο νησί, δημοφιλής για τις παραλίες του προορισμός, και αρνήθηκε ότι επρόκειτο για οικογενειακές διακοπές.

«Ποτέ δεν θα έθετα την κόρη μου σε κίνδυνο σε ζήτημα υγείας», είπε σε δημοσιογράφους. «Δεν υπήρχε κανένα εστιατόριο, κανένα κατάστημα, οι παραλίες ήταν κλειστές – δεν υπήρχε απολύτως τίποτα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος έγινε αντικείμενο χλευασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που αποκαλύφθηκε το οικογενειακό του ταξίδι.

Ο γενικός εισαγγελέας τόνισε ότι η συνοδεία της κόρης του στο ταξίδι δεν παραβίασε τους κανόνες απαγορεύσεων κυκλοφορίας και ότι εκείνη βρισκόταν σε δημόσιους χώρους.

«Οποτε έχω την ευκαιρία»

«Οποτε έχω την ευκαιρία να ταξιδεύω με την κόρη και την οικογένειά μου θα το κάνω», είπε.

Ο Μπαρμπόσα δεν είναι ο πρώτος αξιωματούχος που προκαλεί οργή εμφανιζόμενος να παραβιάζει τους κανόνες καραντίνας κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας.

Στη Βρετανία, πολιτική θύελλα ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο Ντόμινικ Κάμινγκς, αγνόησε την απαγόρευση μετακινήσεων και ταξίδεψε 400χλμ μαζί με τον τετράχρονο γιο του και τη σύζυγό του, από το Λονδίνο μέχρι το σπίτι των γονιών του στη βόρεια αγγλική πόλη Ντάραμ, μολονότι φοβόταν ότι είχε προσβληθεί από την Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024