Η Σαγράδα Φαμίλια άνοιξε για εκείνους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή κατά του κοροναϊού
Σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου τους
Η Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη άνοιξε και πάλι σήμερα δίνοντας την ευκαιρία στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής να βρεθούν μόνοι τους στην συνήθως κατάμεστη από τουρίστες γιγαντιαία Βασιλική σε ένδειξη της αναγνώρισης του έργου τους στη διάρκεια της πανδημίας.
Στην εκκλησία οδήγησε εκπροσώπους των εργαζομένων στον τομέα υγείας ο αρχιεπίσκοπος της Βαρκελώνης Ζοάν Γιοσέπ Ομέλα.
Η Σαγράδα Φαμίλια, ένα από τα πιο διάσημα έργα του αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί στη Βαρκελώνη, έκλεισε πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες, αλλά για τα επόμενα δύο σαββατοκύριακα θα είναι ανοιχτή για τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής, περιλαμβανομένων εκείνων στον τομέα υγείας, των αστυνομικών και των μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Στόχος είναι να αναγνωριστεί και να τιμηθεί ο ρόλος των κατοίκων της Βαρκελώνης, «κυρίως εκείνων που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή δίνοντας την μάχη κατά της Covid-19», σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εκκλησίας.
Σε μια δεύτερη φάση η διάσημη εκκλησία θα υποδεχτεί δωρεάν τους κατοίκους της Βαρκελώνης και σε μια τρίτη τους ντόπιους και ξένους τουρίστες.
- Η πρώτη ανδρική συλλογή Armani χωρίς τον Giorgio – Το «greige» φεύγει, τα 80s επιστρέφουν
- Η πρώτη αντίδραση Φαραντούρη μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Λεσόρ: «Δεν αντέχω πια να με ρωτάνε πότε θα επιστρέψω – Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό»
- Καϊράτ – Μπριζ 1-4: Περίπατος και στο «κυνήγι» της πρόκρισης οι Βέλγοι
- Συναγερμός για την κακοκαιρία: Σε αυξημένη επιφυλακή Δήμοι, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ και Ένοπλες Δυνάμεις
- Συρία: Ο Αλ Σάρα έδωσε τέσσερις ημέρες στους Κούρδους να «ενσωματωθούν πρακτικά» στους θεσμούς στη Χασάκα

