Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία για νέα Ειδομένη: Αυξάνονται οι πρόσφυγες που κατευθύνονται προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα

Ανησυχία για νέα Ειδομένη: Αυξάνονται οι πρόσφυγες που κατευθύνονται προς τα ελληνοσκοπιανά σύνορα

Στις φωτογραφίες και στο βίντεο φαίνεται μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων που κινούνται, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, με κατεύθυνση τα σύνορα με τα Σκόπια

Ανησυχία ότι μπορεί να επαναληφθεί η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε στην Ειδομένη το 2015, όταν είχαν συγκεντρωθεί στα σύνορα εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες, προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψαν τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Πολύκαστρο του Κιλκίς.

Στις φωτογραφίες και στο βίντεο φαίνεται μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων που κινούνται, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, με κατεύθυνση τα σύνορα με τα Σκόπια.

Όπως αναφέρει το τοπικό σάιτ eidisis.gr, ανέκαθεν παρατηρούνταν κίνηση προσφύγων και μεταναστών σε διάφορα σημεία του νομού Κιλκίς, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός που κινούνται προς την συγκεκριμένη περιοχή είναι αυξημένος.

«Έρχονται στην περιοχή είτε με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, είτε σκαρφαλωμένοι πάνω σε εμπορικές αμαξοστοιχίες. Κατασκηνώνουν στη δασώδη περιοχή της Ειδομένης και προσπαθούν κυρίως νυχτερινές ώρες να περάσουν απέναντι», ανέφερε στο Thestival o δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης τονίζοντας ότι είναι έκδηλη η ανησυχία των κατοίκων του Πολυκάστρου και των χωριών της περιοχής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παιονίας τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται «έξαρση» όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων που κινούνται προς την συγκεκριμένη περιοχή. «Υπήρχε ένα γκρουπ των 100 ατόμων. Δεν θέλει και πολύ να γίνουν χιλιάδες», σημείωσε ο ίδιος και εκφράζοντας φόβους του για νέα Ειδομένη.

Έλληνες αστυνομικοί και η Frontex πραγματοποιούν ελέγχους στο Κιλκίς σε όσους κινούνται προς τα σύνορα με την γειτονική χώρα. Όσοι έχουν τα έγγραφα που απαιτούνται επιστρέφονται στο εσωτερικό της χώρας, ενώ για τους παράνομους μετανάστες ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Ο κ. Σιωνίδης έχει ενημερώσει σχετικά τόσο τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μάνο Λογοθέτη όσο τον γενικό επιθεωρητή της Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Σκούπας και ο δήμος αναμένεται να στείλει σχετικά έγγραφα στους αρμόδιους προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024