Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έγκλημα στο Κορωπί : Έρευνα για πιθανή συνέργεια του συζύγου του θύματος στη δολοφονία ζήτησε η εισαγγελέας

Έγκλημα στο Κορωπί : Έρευνα για πιθανή συνέργεια του συζύγου του θύματος στη δολοφονία ζήτησε η εισαγγελέας

Αναβίωσε σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η υπόθεση της δολοφονίας μιας 35χρονης γυναίκας, τον Αύθγουστο του 2016 μέσα στο σπίτι της

Αναβίωσε σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η υπόθεση της δολοφονίας μιας 35χρονης γυναίκας, τον Αύθγουστο του 2016 μέσα στο σπίτι της.

Η 35χρονη δολοφονήθηκε από την ερωμένη του 44χρονου άντρα της μπροστά στα μάτια των δυο ανήλικων παιδιών της. Σε πρώτο βαθμό η ερωμένη του 44χρονου είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Νωρίτερα σήμερα, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή της κατηγορούμενης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η υπεράσπισς της κατηγορουμένης ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να της αναγνωρίσουν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για να αποφασίσει.

Η αγόρευση της εισαγγελέως

Κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας προκάλεσε αίσθηση καθώς ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην συζύγου του θύματος και συντρόφου της κατηγορουμένης.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και μαζί με τα πρακτικά της δίκης να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν συνέργεια του συζύγου του θύματος στην υπόθεση. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, θα πρέπει να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους ο 44χρονος δεν φρόντισε παρότι γνώριζε για την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης να την αποτρέψει.

Σε ό,τι αφορά στη κατηγορουμένη η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της όπως και πρωτόδικα και συγκεκριμένα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στην αγόρευση της μίλησε για ανθρωποκτόνο σκοπό της 35χρόνης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν το σκέφτηκε (…)»

Η συγνώμη της κατηγορούμενης

Κατά την απολογία της στο δικαστήριο η κατηγορουμένη ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια και τα παιδιά του θύματος, λέγοντας χαρακτηριστικά στο δικαστήριο: «Ήρθα εδώ να ζητήσω συγνώμη προς όλους, και τα παιδιά της συγχωρεμένης και τα δικά μου παιδιά. Τα τελευταία χρόνια από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένη πλέον…».

Η νεαρή γυναίκα μίλησε και πάλι με διαπληκτισμό της με το θύμα και υποστήριξε την στιγμή της ανθρωποκτονίας: «Μου άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού (σ.σ. η 35χρόνη), με έβριζε, μου τράβηξε το παιδί, ήταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκα κι εγώ και της τράβηξα το παιδί να το πάρω. Ούρλιαζε ο γιος μου. Άρπαξα το παιδί, το έβαλα μέσα. Μετά δε θυμάμαι πώς πήρα το μαχαίρι και πώς τη μαχαίρωσα. Δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μου πε εμένα θα με σκοτώσεις; Πήγε να πάρει το μαχαίρι. Μετά δεν θυμάμαι, θυμάμαι το μπαμπά μου στο αστυνομικό Τμήμα».

Μάλιστα, καθ’ όλη της διάρκεια της απολογίας της η νεαρή γυναίκα αναφέρονταν στο θύμα ως η «συγχωρεμένη». Μάλιστα, είπε πως τα δύο τελευταία χρόνια έχει στραφεί στο Θεό και δεν θέλει να αμαρτήσει…

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024