
Διαδηλώσεις με το… μέτρο
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τις πορείες που... βρέθηκε και κατατέθηκε τελικά χθες στη Βουλή n Σε ποιες περιπτώσεις προβλέπονται ακόμα και ποινικές κυρώσεις
Το βήμα για «απελευθέρωση» του κέντρου των μεγάλων πόλεων από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες, κυρίως από τις μικρότερες σε όγκο, όπως είχε δεσμευθεί προσωπικά και ο Πρωθυπουργός εδώ και έξι μήνες, έγινε αποφασίζοντας να θεσμοθετήσει τις διαδηλώσεις με… μέτρο.
Το νομοσχέδιο για δημόσιες συναθροίσεις υπό αυστηρές προϋποθέσεις, το οποίο «ζέσταινε» και «ξαναπάγωνε» το Μαξίμου, κρατώντας το κλειδωμένο στα κυβερνητικά συρτάρια, όπως είχαν αναδείξει «ΤΑΝΕΑ», έφτασε τελικά χθες στη Βουλή.
Με δεδομένη την πρόθεση του Πρωθυπουργού για στροφή στα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως κατά πληροφορίες είναι η καθαρή εντολή προς τα στελέχη του εν όψει και της συμπλήρωσης ενός έτους διακυβέρνησης, στόχος είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί το αργότερο στις 10 Ιουλίου. Εξάλλου οι πρώτες συζητήσεις στην αρμόδια επιτροπή ξεκινούν αύριο, με υψηλούς τόνους, όπως αναμένεται, από την αντιπολίτευση.
-Ποιοι υπουργοί είχαν επιχειρήσει στο παρελθόν να θέσουν όρια και κανόνες στις διαδηλώσεις και τις πορείες
-Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου
-Ποιες θα είναι οι εξαιρέσεις
- Ιταλία: Η Μελόνι απαντά στον ρώσο παρουσιαστή για την «πιστοποιημένη ηλίθια» και «κακή και άσχημη γυναικούλα»
- Το Περού αναβάλλει για τουλάχιστον μερικούς μήνες την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 5 έγκλειστοι νεκροί κατά την εξέγερση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε σκοτώσει γειτόνισσά του το 1990
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν χαιρετίζει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός
- Λίβανος: Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UΝIFIL έπειτα από τον θάνατο γάλλου κυανόκρανου


