Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πύργος: Παιδοψυχολογική εξέταση για τον 14χρονο παρολίγον θύμα αρπαγής

Πύργος: Παιδοψυχολογική εξέταση για τον 14χρονο παρολίγον θύμα αρπαγής

Στον ανακριτή Πύργου κατατέθηκε η παιδοψυχολογική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο 14χρονος μαθητής, ο οποίος το μεσημέρι τις περασμένης Πέμπτης, κατάφερε να ξεφύγει από δύο αλλοδαπούς που αποπειράθηκαν να τον αρπάξουν στη μέση του δρόμου, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε

Στον ανακριτή Πύργου κατατέθηκε η παιδοψυχολογική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο 14χρονος μαθητής, ο οποίος το μεσημέρι τις περασμένης Πέμπτης, κατάφερε να ξεφύγει από δύο αλλοδαπούς που αποπειράθηκαν να τον αρπάξουν στη μέση του δρόμου, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου, Μπάμπης Γεωργόπουλος, αλλά και ο πατέρας του παιδιού, μίλησαν στην ιστοσελίδα ilialive.gr για την υπόθεση και τις εξελίξεις αυτής.

Η παιδοψυχολογική εξέταση έγινε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας από παιδοψυχολόγο, υποβλήθηκε άμεσα στον ανακριτή και την Τρίτη αναμένονται τα νεότερα, καθώς θα οδηγηθούν οι δύο κατηγορούμενοι για την απολογία τους στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου.

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου τόνισε πως «κατά τη γνώμη της οικογένειας, πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση που μόλις ήρθε στο φως. Αυτό στηρίζεται πρώτον, ότι τα δύο αυτά μέλη κατά τη γνώμη της οικογένειας αποτελούν την επιχειρησιακή ομάδα. Είναι άτομα αλλοδαπά, Βούλγαροι με δυνατότητα διαφυγής. Είναι άτομα ειδικής σωματοδομής για άσκηση σωματικής βίας και είναι και νεαρά άτομα έτσι ώστε να επικαλεστούν σε περίπτωση καταδίκης το ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας του 131 ΠΚ. 19 και 23 ετών».

«Το μέσο που χρησιμοποίησαν ένα βαν φιμέ, είναι ειδικών προδιαγραφών για την τέλεση και κάλυψη τέτοιων αδικημάτων. Όπως και τα παλιά βαν κλειστού τύπου άλλης εποχής. Παρουσιάζεται μία ειδική μελέτη στην υπόθεση αυτή, μελέτη μη εντοπισμού από τις κάμερες εισόδου και εξόδου της πόλεως του Πύργου, επίσης δεν χρησιμοποίησαν κινητά τηλέφωνα αλλά ούτε είχαν πάνω τους κινητό τηλέφωνο. Και αυτό κατά τη γνώμη της οικογένειας, δείχνει τον δόλο και τη μέθοδο της οργάνωσης» πρόσθεσε.

«Φοβάμαι πάρα πολύ…»

Από την πλευρά του, ο πατέρας του παιδιού, περιέγραψε τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση από το γιό του. «Το συμβάν έγινε λίγα μέτρα πέρα από το σπίτι μου. Την ώρα που πήγαινε ο γιος μου στα αγγλικά, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο και κάποιος του είπε ότι μας είπε η μητέρα σου να σε πάμε σπίτι. Ο γιος μου αντιλήφθηκε ότι ήταν ψέματα γιατί μόλις είχε φύγει από το σπίτι. Του είπε ‘να σου ανοίξω την πόρτα να μπεις μέσα’ και ο γιος μου απάντησε ‘όχι θα μπω μόνος μου’. Κατεβαίνει αυτός κάτω, ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου και ο γιος μου, επειδή είναι πάρα πολύ παρατηρητικός και έξυπνος, του λέει ‘θα μπω μόνος μου’».

«Όπως ανοίγει αυτός την πόρτα όμως, βλέπει κάποια χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και ο γιος μου το έβαλε στα πόδια. Αμέσως πήγε στο φροντιστήριό του, το είπε στην καθηγήτριά του και πήραν τηλέφωνο την αστυνομία και στη συνέχεια πήραν τηλέφωνο κι εμένα. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο γιο μου και εύχομαι όπως αντέδρασε ο γιος μου να αντιδράσουν σε τέτοια περίπτωση και όλα τα παιδάκια του κόσμου για να προστατευτούν από τέτοιους ανθρώπους. Φοβάμαι πάρα πολύ μήπως ξαναγίνει κάτι ανάλογο σε άλλο παιδί» πρόσθεσε.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024