«Να είναι το εμβόλιο διαθέσιμο για όλους»: Στο πλευρό των νομπελιστών Κλούνεϊ και Στόουν
Της όλης πρωτοβουλία ηγείται ο ιδρυτής του κινήματος μικροπιστώσεων Μοχάμεντ Γιούνους, επίσης κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης, ο οποίος μίλησε για το ότι ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες ισχυρίζονται πως τα εμβόλια θα δοθούν πρώτα στις πλούσιες χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ
O τιμηθείς με Νόμπελ Ειρήνης Ντέσμοντ Τούτου, οι ηθοποιοί Τζορτζ Κλούνεϊ και Σάρον Στόουν, αλλά και ο επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι μεταξύ των 100 και πλέον προσωπικοτήτων που υπέγραψαν γραπτή έκκληση ώστε τα εμβόλια για την COVID-19 να κηρυχθούν παγκόσμιο κοινό αγαθό και να είναι ευρέως διαθέσιμα.
Της όλης πρωτοβουλία ηγείται ο ιδρυτής του κινήματος μικροπιστώσεων Μοχάμεντ Γιούνους, επίσης κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης, ο οποίος μίλησε για το ότι ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες ισχυρίζονται πως τα εμβόλια θα δοθούν πρώτα στις πλούσιες χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ.
«Τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο; Είναι σαν ο υπόλοιπος κόσμος να έχει ξεχαστεί», επισήμανε ο ιδρυτής του Yunus Centre, που δημιουργήθηκε πριν από μια δεκαετία και πλέον για να πολεμήσει τη φτώχεια.
«Πρόκειται για ένα εμβόλιο που θα χρειάζονται 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Τι θα συμβεί με τους φτωχούς ανθρώπους; Τι θα συμβεί με τις φτωχές χώρες που δεν θα μπορούν να καταβάλουν το τίμημα, που χρεώνουν στις πλούσιες χώρες;», πρόσθεσε ο Μοχάμεντ Γιούνους.
- Δίκη Βαλυράκη: Μάρτυρας κατέθεσε στη δίκη ότι είδε να χτυπούν με κοντάρι τον πρώην υπουργό
- Brussels Signals ‘No More Studies Needed’ for Greece–Cyprus Power Link
- 35 χρόνια Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Γιορτή Γνώσης & Δημιουργίας
- Η ΚΝΕ για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
- Μπράιτον: Εκτός για μήνες ο Τζίμας
- Οκτώ σκάφη προσδέθηκαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό




