Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Φέρνει κοντά... Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κοροναϊός : Φέρνει κοντά… Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το Ισραήλ, το οποίο κατέγραψε νέο θάνατο εξαιτίας του κοροναϊού, θα συνεργαστεί με τα ΗΑΕ για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Ισραήλ αυξήθηκε στα 22.400 χθες Πέμπτη, καθώς επιβεβαιώθηκαν 356 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η χώρα του και τα ΗΑΕ θα συνεργαστούν για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στους 309 οι νεκροί

Ο απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 αυξήθηκε στους 309 νεκρούς, από 308.

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε στους 47 (+1) από το σύνολο των 186 ασθενών οι οποίοι παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Ο αριθμός των ανθρώπων που κρίθηκε πως έχουν αποθεραπευθεί έφθασε τους 16.007 (+67).

Ωστόσο, ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων ανερχόταν χθες σε 6.084 και είναι ο υψηλότερος που καταγράφουν οι αρχές από την 3η Μαΐου.

Νωρίτερα χθες, ειδική διυπουργική επιτροπή ενέκρινε την επιβολή αυστηρότερων μέτρων στις παραθαλάσσιες πόλεις Μπατ Γιαμ και Ασντόντ, εξαιτίας του υψηλού δείκτη θνητότητας ο οποίος καταγράφεται σε αυτές, ενημέρωσαν με κοινό δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και το υπουργείο Υγείας.

Η κοινή υπουργική απόφαση προβλέπει κλείσιμο των σχολείων, απαγόρευση των συγκεντρώσεων περισσοτέρων από δέκα ανθρώπων και την αυστηρότερη εφαρμογή των γενικών περιοριστικών μέτρων.

Η συνεργασία με τα ΗΑΕ

Δύο ιδιωτικές εταιρείες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συνεργαστούν με δύο ισραηλινές εταιρείες πάνω σε ιατρικά προγράμματα, περιλαμβανομένων αυτών για την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού, μετέδωσε την Πέμπτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ, WAM.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η χώρα του και τα ΗΑΕ θα συνεργαστούν για την καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού.

Μίλησε για επιστημονική «συνεργασία» για την καταπολέμηση της Covid-19 με τα ΗΑΕ, χώρα με την οποία το εβραϊκό κράτος δεν έχει επίσημες σχέσεις.

«Η συνεργασία αυτή θα γίνει στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης, της τεχνολογίας και σε τομείς που θα βελτιώσουν την υγειονομική ασφάλεια σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που ήταν γραμμένη στα εβραϊκά.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα εκτενών και εντατικών επαφών που έγιναν τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ιστορικά, οι αραβικές χώρες, εκτός της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, έχουν θέσει τη διευθέτηση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης ως τον όρο για την εξομάλυνση των σχέσεών τους με το Ισραήλ.

Μοιράζονται ανησυχίες

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι ισραηλινές αρχές ανέπτυξαν ανεπίσημες σχέσεις με χώρες του Κόλπου, όπως τα ΗΑΕ, με τις οποίες μοιράζονται ανησυχίες κυρίως σε σχέση με την αυξανόμενη επιρροή του Ιράν στην περιοχή.

«Οσο πιο δυνατοί είμαστε, τόσο περισσότερο έχουμε τη δύναμη να αποτρέψουμε τους εχθρούς μας», δήλωσε ο Νετανιάχου, κάνοντας λόγο για προσέγγιση «φίλων» σε τοπικό πλαίσιο.

Πλαίσιο που τείνει, ωστόσο, να συμπεριλάβει καθοριστικές αποφάσεις της ισραηλινής κυβέρνησης για το σχέδιό της που αφορά την προσάρτηση τμημάτων της Δυτικής Οχθης, κατεχόμενου παλαιστινιακού εδάφους από το Ισραήλ από το 1967.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει από 1ης Ιουλίου τη στρατηγική της για την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου για τη Μέση Αναστολή, που προτείνει την προσάρτηση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024