Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία προς ΗΠΑ: Εσωτερική μας υπόθεση το καθεστώς της Αγίας Σοφίας

Τουρκία προς ΗΠΑ: Εσωτερική μας υπόθεση το καθεστώς της Αγίας Σοφίας

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σελίμ Κιράν, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι η Αγία Σοφία «αποτελεί κληροδότημα του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ (του Μωάμεθ του Πορθητή)».

Απάντηση στις ΗΠΑ να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Τουρκίας έδωσε η Άγκυρα, με αφορμή την έκκληση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για σεβασμό του πολυθρησκευτικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, αλλά και τη δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ για τις διεθνείς θρησκευτικές ελευθερίες.

«Το καθεστώς της Αγίας Σοφίας είναι εσωτερική μας υπόθεση», διαμηνύει η Άγκυρα απαντώντας στον αρμόδιο για τις διεθνείς θρησκευτικές ελευθερίες πρέσβη των ΗΠΑ, Σαμ Μπράουνμπακ.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης κάλεσε την Τουρκία να διατηρήσει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, και να μην τη μετατρέψει σε τέμενος.

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σελίμ Κιράν, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι η Αγία Σοφία «αποτελεί κληροδότημα του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ (του Μωάμεθ του Πορθητή). Οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη χρήση της είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας. Η Τουρκία συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση των 18 τόπων παγκόσμιας κληρονομιάς μας».

«Μην ανησυχείτε, κ. πρέσβη, η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της, όπως κάνει τα τελευταία 18 χρόνια» σημειώνει ο Κιράν, εννοώντας τη διακυβέρνηση Ερντογάν.

Sports in

Το σύνδρομο που μας… κλέβει τη ζωή

«Σύνδρομο Αναβαλλόμενης Ζωής». Για πολλούς, αυτές οι 3 λέξεις περιγράφουν όλη τους τη ζωή και για κάποιους άλλους, ορισμένες μόνο περιόδους. Σε όποια περίπτωση κι αν ανήκετε, το εν λόγω σύνδρομο σας στερεί το αναντικατάστατο παρόν σας!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024