Χαρδαλιάς από Ιωάννινα: Δεν ανοίγουν τα χερσαία σύνορα με Αλβανία
«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε σε όλες τις πύλες εισόδου να τηρούνται τα πρωτόκολλα», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, όπου επιθεώρησε τα μέτρα για τον κοροναϊό.
«Στα ζητήματα δημόσιας υγείας, δεν υπάρχει καμία διάθεση ή βούληση για οποιαδήποτε έκπτωση», επισήμανε, με δηλώσεις του από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος προέδρευσε, νωρίς το απόγευμα, σε τεχνική σύσκεψη.
«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε σε όλες τις πύλες εισόδου να τηρούνται τα πρωτόκολλα, να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, ώστε με ασφάλεια να κάνουμε ελέγχους. Στα ζητήματα δημόσιας υγείας δεν υπάρχει καμία διάθεση ή βούληση για οποιαδήποτε έκπτωση», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Θέλουμε να ανοίξει ο Τουρισμός, η Οικονομία, όμως αυτή η προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι πάνω και πέρα από την δημόσια υγεία. Θέλουμε οι ταξιδιώτες να είναι ασφαλείς και εξίσου ασφαλής ο ελληνικός πληθυσμός που θα τους υποδεχτεί».
Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, θα υπάρχει κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής στρατιωτικό γιατρό.
Το κλιμάκιο θα κάνει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους μέσα από διαδικασία και ένα πρωτόκολλο για το οποίο ενημερώθηκε ο αερολιμενάρχης και με την αρωγή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, αλλά, και εάν χρειαστεί, των τοπικών αρχών, θα εξασφαλιστούν ξεκάθαροι όροι δημόσιας υγείας, στα ζητήματα εισόδου των ξένων επισκεπτών, υπογράμμισε ο υφυπουργός.
Δεν ανοίγουν τα σύνορα στην Κακαβιά
Αναφορικά με το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως αυτό δεν θα γίνει άμεσα και όποτε αυτό αποφασιστεί, εκεί θα υπάρχουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
Σχετικά με τα κρούσματα κοροναϊού στις διάφορες περιοχές, ο υφυπουργός τόνισε πως παρακολουθείται η εξέλιξη τους, ότι σημαντική, σε πρώτο χρόνο, είναι η ιχνηλάτηση και επισήμανε: «Υπάρχει ύφεση, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Η ασπίδα μας είναι να τηρούμε τα μέτρα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΣΟΚ: Η ακτινογραφία της πρότασης Ανδρουλάκη για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο
- Κίνηση ματ της Νότιας Αφρικής έναντι των ΗΠΑ: Στέλνει πολιτικό του… Απαρτχάιντ να καλοπιάσει τον Τραμπ
- Μαδρίτη: Προκρίθηκε και στο διπλό ο Τσιτσιπάς (2-0, vid)
- Τζεφ Μπέζος και Met Gala πάνε τελικά μαζί;
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στο Δερβένι με έναν σοβαρά τραυματία – ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανή
- Κοινωνικός Τουρισμός: Η… κολλημένη πλατφόρμα οδήγησε σε 24ωρη παράταση των αιτήσεων
- LIVE: Τορίνο – Ίντερ
- Η κίνηση – ματ του Μεντιλίμπαρ την κατάλληλη στιγμή…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442