Το αδιαχώρητο επικράτησε σε παραλίες της Βρετανίας όπου ξεχύθηκαν εκατοντάδες Βρετανοί, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, όχι μόνο δεν τήρησαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Λονδίνου αλλά το παράκαναν κιόλας.

Δίχως να ανησυχούν για την υγεία τους, οι λουόμενοι ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, όπως άλλωστε δείχνουν οι εικόνες από την παραλία του Μπόρνμουθ αλλά και του Μπράιτον.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, από τις 4 Ιουλίου, η πρόβλεψη για τήρηση απόστασης δύο μέτρων θα μειωθεί σε τήρηση απόστασης μεγαλύτερης του ενός μέτρου.

Ο Μπόρις Τζόνσον υπογράμμισε ότι μετά τους σκληρότερους περιορισμούς που τέθηκαν σε περίοδο ειρήνης, η κυβέρνηση ανακοινώνει την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών, καθιστώντας ευκολότερο στους πολίτες να συναντήσουν τους φίλους και τις οικογένειές τους και να επιστρέψουν στην δουλειά τους.

Προειδοποίηση επιστημόνων για σοβαρό κίνδυνο να ξεσπάσει νέο κύμα κοροναϊού

Επικεφαλής ιατρικών συλλόγων της Βρετανίας προειδοποίησαν τα πολιτικά κόμματα της χώρας ότι είναι πιθανόν να υπάρξουν τοπικές εστίες του νέου κορονοϊού και ότι υπάρχει πραγματικά ο κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα.

«Αν και η μελλοντική μορφή της πανδημίας στην Βρετανία είναι κάτι δύσκολο να προβλεφθεί, τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανόν να υπάρξουν τοπικά ξεσπάσματα και ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα», σημειώνουν.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση με την προειδοποίηση αυτή βρίσκονται ο Ντέρεκ Άλντερσον, που είναι πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών, ο Άντριου Γκόνταρντ, πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών και η Κάθριν Χέντερσον, η οποία είναι πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Εντατικολόγων.

«Πολλά στοιχεία της υποδομής που χρειάζεται για την αναχαίτιση του ιού αρχίζουν να τίθενται σε εφαρμογή, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ουσιαστικές προκλήσεις», σημειώνουν.