Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με το Κ.Κ. Κίνας

Τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με το Κ.Κ. Κίνας

Τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας πραγματοποιήθηκε σήμερα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών ενώ δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Κίνας και της ΕΕ. Τι είπαν για τον ΠΟΥ στον απόηχο της κίνησης Τραμπ για αποχώρηση των ΗΠΑ

Τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας πραγματοποιήθηκε σήμερα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών ενώ δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Κίνας και της ΕΕ.

Ανταλλαγή επισκέψεων

Οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη στήριξης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στον απόηχο της κίνησης Τραμπ για αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ. Μάλιστα η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας για τη βοήθεια προς την Ελλάδα και την Ευρώπη σε ιατροφαρμακευτικό υλικό την περίοδο της έξαρσης του πρώτου κύματος του κοροναϊού.

Οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν αμοιβαίες προσκλήσεις για ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των στελεχών των δύο κομμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη διεθνή συγκυρία, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Οι δύο αντιπροσωπείες αναφέρθηκαν τόσο στις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας, οι οποίες αναβαθμίστηκαν ιδιαιτέρως από το 2015 και μετά, όσο και στη σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΚ. Σε αυτό το πλαίσιο, έγιναν αμοιβαίες προσκλήσεις, για ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ στελεχών των δύο κομμάτων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν, επίσης, οι διεθνείς εξελίξεις, υπό το πρίσμα της πανδημίας του κοροναοϊού. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΚΚΚ για τη βοήθεια που δόθηκε από την Κίνα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες της Ε.Ε. σε ιατροφαρμακευτικό υλικό. Οι δυο πλευρές έδωσαν έμφαση στη σημασία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και το δικαίωμα πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, αλλά και στην ανάγκη στήριξης των προσπαθειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα μεγάλα βήματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «OneBeltOneRoad», αλλά και οι προοπτικές για το μέλλον. Τονίσθηκαν δε, τόσο η σημασία που έχει η ανάπτυξη αμοιβαίως επωφελούς στρατηγικής, εταιρικής σχέσης ΕΕ-Κίνας, όσο και η ανάγκη η παγκοσμιοποίηση να αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο πολυμερούς διπλωματίας και αποφάσεων του ΟΗΕ, και όχι με μονομερείς ενέργειες.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Γιώργος Κατρούγκαλος, Τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο., η Ράνια Σβίγκου και η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, υπεύθυνες στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, και ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Στην αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, με επικεφαλής τον QianHongshan, αναπληρωτή Υπουργό του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κ.Κ.Κ., συμμετείχαν ο ZhaoFei, γενικός διευθυντής του Γραφείου Δυτικής Ευρώπης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κ.Κ.Κ, ο ZouJianjun, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Γραφείου Δυτικής Ευρώπης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κ.Κ.Κ, και η ZhuQiong, Τμηματάρχης του Γραφείου Δυτικής Ευρώπης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κ.Κ.Κ».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024