Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρκαγιά στο Μάτι : Δίωξη για κακούργημα ζητά ο ανακριτής - Ποιους αφορά

Πυρκαγιά στο Μάτι : Δίωξη για κακούργημα ζητά ο ανακριτής – Ποιους αφορά

Ο δικαστικός λειτουργός κρίνει ότι για την υπόθεση της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς και για κακούργημα ζητά ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Ο δικαστικός λειτουργός με βάση νεότερα στοιχεια που έχει στη διάθεσή του ζητεί από την Εισαγγελία να προχωρήσει στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δλιωξης για το κακουργημα της έκθεσης σε κίνδυνο από την οποία επήλθε θάνατος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του ανακριτή αφορά σε υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας.

Σημαντικό ρόλο φέρονται να έχουν παίξει τα στοιχεία που συνέλεξε ο ανακριτής από τις πρόσφατες εφόδους στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής και σε άλλες υπηρεσίες που είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού και επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Το αίτημα του ανακριτή μελετάται από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο και εφόσον γίνει αποδεκτό, τότε το κατηγορητήριο που περιλαμβάνει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος θα αναβαθμιστεί.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024