Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ - «Αληθινά» ανήσυχος ο Φάουτσι

Κοροναϊός : Εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ – «Αληθινά» ανήσυχος ο Φάουτσι

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν σχεδόν 800 επιπλέον θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες. Εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων σημειώνεται σε πολλές πολιτείες του Νότου και της Δύσης.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν σχεδόν 800 επιπλέον θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ διαγνώστηκαν πάνω από 32.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις 121.176 οι νεκροί

Ως χθες Τρίτη στις 20:30 (τοπική ώρα· στις 03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας) είχαν υποκύψει στην ασθένεια που προκαλεί ο νέος κοροναϊός συνολικά 121.176 άνθρωποι, ενώ είχαν προσβληθεί 2.342.739, κατά τα στοιχεία αυτής της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Σε ορισμένες από τις αρχικές εστίες της πανδημίας, όπως η Νέα Υόρκη, η κατάσταση βελτιώθηκε, όμως πολλές πολιτείες του Νότου και της Δύσης καταγράφουν εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων.

Ετσι, στο Τέξας, που έσπευσε να ξεκινήσει την άρση των μέτρων περιορισμού νωρίς, στις αρχές του Μαΐου, καταγράφηκαν χθες Τρίτη γύρω στα 5.000 κρούσματα μόλυνσης – νέο θλιβερό ρεκόρ – εξωθώντας τον ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη Γκρεγκ Αμποτ να συστήσει στους πολίτες να μείνουν σπίτι.

Ο αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία διπλασιάστηκε μέσα στον τελευταίο μήνα στην πολιτεία. Εκφράζονται πλέον ανησυχίες ότι οι υπηρεσίες υγείας θα βρεθούν αντιμέτωπες με κορεσμό.

Στις μισές πολιτείες

Περίπου οι μισές από τις 50 αμερικανικές πολιτείες γνωρίζουν αύξηση των κρουσμάτων τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Αυτό εξηγεί το γιατί οι ημερήσιοι απολογισμοί των ανθρώπων που μολύνονται δεν πέφτουν, αντίθετα με τους αριθμούς των θανάτων.

Ο ανοσιολόγος Δρ. Αντονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μορφή που αντιμετωπίζεται με μεγάλο σεβασμό στις ΗΠΑ, τόνισε χθες πως είναι πλέον «αληθινά» ανήσυχος για την αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024