Ο Σκουρλέτης και η ξενάγηση στην ΕΣΗΕΑ

Από καταβολής κόσμου, ομολογείται παγκοσμίως  ότι όταν ως άνδρας αποφασίζεις να μπλέξεις με γυναίκες  (πληθυντικός) θα πρέπει πρωτίστως να γνωρίζεις πως θα ξεμπλέξεις με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Προφανώς ο ευαγγελικός κανών, δεν διαβάστηκε σωστά από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος  προσήλθε άνετος , πρόσφατα στην ΕΣΗΕΑ, με τον  εκπρόσωπο του κόμματος Αλ.  Χαρίτση  προκειμένου να συναντηθούν με την πρόεδρο  Μαρία  Αντωνιάδου και την αντιπρόεδρο Άρια  Αγάτσα, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ  και να τηλε  – συσκεφθούν με τους  υπόλοιπους φορείς του κλάδου ανά την επικράτεια.

Το κλίμα  είχε δυναμιτιστεί έντονα εξαιτίας του διαφημιστικού σποτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο ο κ. Σκουρλέτης έλεγε ότι δεν είχε επιμεληθεί και ο κ. Χαρίτσης εξυπνότερος παρέμενε  αμίλητος.

Πριν καθίσουν, οι  κ. Αντωνιάδου και Αγάτσα τους ξενάγησαν στη βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ όπου εκεί το βλέμμα του παλαιού «Ρηγά» Σκουρλέτη έπεσε πάνω σε ένα πρωτότυπο βιβλίο του Ρήγα  Φεραίου, μια  μετάφραση των «Ολυμπίων» του αββά Μεταστάσιου. Πρόκειται για μελόδραμα με εναλλασσόμενα  ειδυλλιακά μοτίβα και ερωτικές καταστάσεις  το οποίο μέσα από την ιλαρή εξιστόρηση προσφέρει στον αναγνώστη  στοιχεία για τον τρόπο ζωής των Ελλήνων στην αρχαία Ολυμπία.

Ψιλά γράμματα αυτά για τον Πάνο που κοντοστάθηκε με θαυμασμό ενώπιον καμερών και φωτογράφων,  μπροστά στα  «Ολύμπια» που καμία σχέση δεν έχουν με τον πολιτικό λόγο του Βελεστινλή αλλά με το σύνθημα των Μεταπολιτευτικών αμφιθεάτρων: «ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος ο κάθε σέξι νέος».

Μετά δε τη συνάντηση ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούσε να χαμογελά παρότι τα «γαλλικά» κυριάρχησαν ως γλώσσα στην δίωρη αδιέξοδη συζήτηση με τους δημοσιογράφους. «Για  να μη φύγετε με άδεια χέρια, σας δίνουμε τις νέες εκδόσεις του Μορφωτικού μας Ιδρύματος» του είπε η  Αντωνιάδου.

-Εχεις χειρόγραφα του Ρήγα Φεραίου και δεν μου το είπες; είπε σε κάποια στιγμή στην κυρία Αντωνιάδου ο κ. Σκουρλέτης ωσάν είχε την υποχρέωση η Πρόεδρος της ΕΣΗΡΕΑ να ενημερώνει τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκδόσεις. Εν πάσει περιπτώσει του έδειξε δύο χειρόγραφα του Ρήγα Φεραίου λέγοντάς του μάλιστα ότι η ΕΣΗΕΑ προτίθεται να τα επανεκδώσει.

Ο Πάνος υπερηφάνως κράτησε ανά χείρας τη επιστημονική αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη και τη δημοσιογραφική του αποστολή, ως ανταποκριτής της  «Καθημερινής» , το 1936 στην  Ισπανία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr