Τα ζητήματα που απασχολούν του επαγγελματίες εμπόρους κρέτατος έθεσαν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων (ΠΕΝΕΚΖΖΩ), στη συνάντηση που είχαν το πρωί.

Τα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν τον υπουργό για τα εξής θέματα που προβληματίζουν τον κλάδο:

  1. Η αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού για τη διακίνηση-διαχείριση ζώντων ζώων εντός Ελλάδας. Ο ισχύων κανονισμός διαμορφώθηκε προ αρκετών δεκαετιών, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να εμποδίζει τη νόμιμη διακίνηση των ζώντων ζώων, οπότε οι μεν κτηνοτρόφοι αδυνατούν να απευθυνθούν στους εμπόρους-παχυντές και οι δε έμποροι υποχρεωτικά στρέφονται στις εισαγωγές.
  2. Το θέμα της εισφοράς της Εμπορίας υπέρ ΕΛΓΟ, που σήμερα ορίζεται στο 2 τοις χιλίοις.
  3. Το πρόβλημα του ανεπαρκούς αριθμού κτηνιάτρων στα σφαγεία της χώρας, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία τους.
  4. Η κρεοπαραγωγική αιγοπροβατοτροφία.

Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τα αιτήματα και ζήτησε από την Ένωση να καταθέσει υπόμνημα με το σύνολο των ζητημάτων και τις προτάσεις της, προκειμένου να ξεκινήσει ένας «δομημένος διάλογος», όπως είπε χαρακτηριστικά, με σκοπό την επίλυση των κρίσιμων αυτών θεμάτων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο