Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα δεν έχει δει ακόμη το πρόσωπό της - Μαραθώνιος η διαδικασία»

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα δεν έχει δει ακόμη το πρόσωπό της – Μαραθώνιος η διαδικασία»

Μιλώντας στο MEGA, η γιατρός της 34χρονης, Μαρία Καλοφώνου, σημείωσε πως η Ιωάννα ανταποκρίνεται καλά στα μέχρι τώρα χειρουργεία. «Έχουν πάει καλά τα χειρουργεία μας, έχουμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε. Ο δρόμος είναι μακρύς»

Αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας της 34χρονη Ιωάννας, η οποία δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, ωστόσο τονίζουν πως ο «δρόμος» που έχει να ανέβει είναι ακόμη μακρύς.

Μιλώντας στο MEGA, η γιατρός της 34χρονης, Μαρία Καλοφώνου, σημείωσε πως η Ιωάννα ανταποκρίνεται καλά στα μέχρι τώρα χειρουργεία. «Έχουν πάει καλά τα χειρουργεία μας, έχουμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε. Ο δρόμος είναι μακρύς».

Η ψυχολογία της 34χρονης είναι εύθραυστη και παρακολουθείται συνεχώς από ειδικούς ψυχολόγους. «Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς μπορεί να είναι ψυχολογικά. Την έχουν αναλάβει ειδικοί. Είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Η κ. Καλοφώνου σημείωσε πως προτεραιότητα είναι να βγει η Ιωάννα από τη μονάδα όπου νοσηλεύεται, ενώ η 34χρονη δεν έχει δει ακόμη το πρόσωπό της. «Εγώ πρέπει να προσέξω όσο γίνεται πιο γρήγορα να την βγάλω από τη μονάδα. Δεν έχει δει το πρόσωπό της. Δεν της κρύβουμε κάποια αλήθεια».

Μαραθώνιος η διαδικασία

Αισιόδοξος για την όραση της 34χρονης εμφανίστηκε ο Γιώργος Κυμιωνής, αναπληρωτής καθηγητής οφθαλμολογίας πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνοντας πως η πορεία του αριστερού της ματιού βαίνει καλώς.

«Νομίζω τελικά για το μάτι το αριστερό, θα καταφέρουμε να κρατήσει μια λειτουργική όραση. Είναι μαραθώνιος αυτή η διαδικασία και Γολγοθάς για όλους».

«Θεωρώ ότι θα φτάσουμε στο τέλος αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «μαραθώνιο ζωής για την κοπέλα».

Μαρτυρίες στο MEGA για τον γολγοθά της Ιωάννας

Οι χειρουργικές επεμβάσεις θα συνεχιστούν και ο χρόνος αποθεραπείας παραμένει μακρύς. Οι γονείς κι οι στενοί συγγενείς της άτυχης ιδιωτικής υπαλλήλου βρίσκονται καθημερινά δίπλα της αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειές τους να την εμψυχώσουν δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Η θεία της περιγράφει στο LIVE NEWS τις δύσκολες ώρες της ανιψιάς της. «Μου λέει »δεν αλλάζει τίποτα», »εκτός» μου λέει »από τα χειρουργεία και αυτά δεν αλλάζει κάτι άλλο». Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Να καταστρέψει τη ζωή της κοπέλας έτσι στα καλά καθούμενα; Δεν το χωράει ανθρώπινος νους».

Αυτές οι εικόνες από τη μέρα της επίθεσης, με τις κινήσεις τόσο της κατηγορούμενης όσο και της 34χρονης είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης και στα χωριά τους στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Η αποστολή του LIVE NEWS στο Λουτρό Αιτωλοακαρνανίας βρήκε συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς της Ιωάννας να ρωτούν καθημερινά για την πορεία της υγείας της και πολλοί να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους γονείς της.

Ακόμα και σήμερα, ένα και πλέον μήνα μετά την επίθεση, κανείς τους δεν μπορεί να πιστέψει αυτά που έχουν συμβεί.

Στο καφενείο, κοντά στο πατρικό σπίτι της 34χρονης, τη στεναχώρια ορισμένων διαδέχεται συχνά ο θυμός. Στις συζητήσεις, τα ξεσπάσματα για την 35χρονη κατηγορούμενη διαδέχονται καθημερινά το ένα το άλλο.

«Είχε βρεθεί η Ιωάννα με την 35χρονη κατηγορούμενη»

Οι αποκαλύψεις της αστυνομίας συντάραξαν ολόκληρη τη χώρα. Για τους στενούς συγγενείς της Ιωάννας όμως, το σοκ ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Όπως για τη θεία της, που είχε τύχει να δει την ανιψιά της μαζί με την 35χρονη κατηγορούμενη, να βρίσκονται μαζί και να κουβεντιάζουν φιλικά.

«Σε βαφτίσεις, σε γάμους σε τέτοια την είχε δει την Ιωάννα, δεν την είχε δει κάπου αλλού. Αν την είχε δει 4-5 φορές. Ναι, ναι την είχα δει και εγώ, την ήξερα όσες φορές την είχε δει η Ιωάννα, την είχα δει και εγώ».

Λίγα χιλιόμετρα από το Λουτρό, στο χωριό της 35χρονης το κλίμα είναι ακόμα πιο βαρύ. Τα στόματα στον Σταθά Αιτωλοακαρνανίας ανοίγουν με δυσκολία για την υπόθεση. Στο μυαλό όλων η οικογένεια της 35χρονης, που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δώσει δικαιώματα.

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024